Jouw persoonlijke doorbraak naar succes

Hoe komt het dat met regelmaat niet alle opdrachten volledig uitgevoerd worden, de doelen niet altijd worden behaald, de winst blijft hangen, er zoveel zieken zijn en er niet de werksfeer is die stimulerend werkt voor iedereen?

Je hebt een target maar haalt deze niet altijd. Je vraagt je af hoe je iedereen enthousiast en met gevoel voor verantwoordelijkheid met elkaar kunt laten samen werken. Je wilt ze zo goed begeleiden en stimuleren maar het lukt maar niet!

Je bent een goede leidinggevenden, enthousiast en gemotiveerd om de doelen met de bijbehorende winsten te behalen maar op een of andere manier lukt het maar niet. Al je opleidingen, trainingen en cursussen hebben nog niet geleid tot het gewenste resultaat bij jou en je werknemers/medewerkers.

Omdat het niet helemaal lukt om al jouw skils goed over te brengen op de werkvloer zodat ook je werknemers/medewerkers enthousiast en gestimuleerd worden, verlies je je focus en het resultaat is dat je bezig bent met brandjes blussen.

Doordat je werk achter gaat lopen, krijg je spanning en stress waardoor je nog harder moet werken om alles goed te laten verlopen. Je bent meer bezig alle zaken zelf uit te voeren dan dat je werknemers/medewerkers hun taken goed afronden. Je ziet geen uitweg om deze visuele cirkel te doorbreken. Doordat je niet weet hoe je de groeiende problemen het hoofd moet bieden neem je misschien niet de juiste beslissingen.

Je weet dat er iets moet veranderen maar je gelooft niet dat je succesvol je werknemers/medewerkers enthousiast, doelgericht en geconcentreerd samen kunt laten werken. Daarom blijf je vasthouden aan de manier van werken hoe dit nu voor iedereen bekend is. Want als je veranderingen gaat aanbrengen, weet je niet wat er gaat gebeuren. Verandering brengt onzekerheid, angst en daarmee stress.

Hoe komt het toch dat jij met hard werken het beoogde succes niet haalt? Hoe doen andere succesvolle managers dat? Zie jij bij andere leidinggevende dat zij wel hun werknemers/medewerkers  enthousiaste en op een stimulerende manier kunnen aansturen. Lijkt het of zij moeiteloos en zonder zorgen, met hun energieke energie hun targets behalen. Lijkt dat zo of is dat zo en waar zit dat verschil in. Hoe biedt je je stagnatie het hoofd en wordt je door je werknemers/medewerkers als professional gezien?

Jij wilt het nu anders! Jij wilt nu op een gemotiveerde en ontspannende manier samen de targets halen. Je wilt de geleerde skills  aan je werknemers/medewerkers overdragen, ze stimuleren, motiveren en het beste uit hun naar boven halen. Echter je bent bang voor kritiek omdat het nu anders gaat. Je bent bang dat je het niet goed doet, niet serieus wordt genomen of geloofwaardig overkomt. Zo blijf je in een vicieuze cirkel ronddraaien.

Hoe zou het zijn als je wel samen met je werknemers/medewerkers succesvol de doelen haalt? Op een enthousiast gemotiveerde en in een ontspannender omgeving. Jij weet als leidinggevende het verschil te maken en door te breken naar de next level!

Nieuwsgierig of de WerkZeN training iets voor jou is?

Speciaal voor leidinggevenden en managers die verder willen komen als mens en als leidinggevende/manager. Die niet bang zijn om inzichten te krijgen over wie ze werkelijk zijn. Die de in hunzelf ontdekte inzichten naar behoefte toestaan zichzelf te versterken of juist af te zwakke. De leidinggevende en manager die de skils die in zijn collega-werknemers zitten te benutten en de minder sterke skils te begeleiden. Door deze training te volgen en toe te passen zul je als mens in je persoonlijke leven ook een groei doormaken. Jij als mens bent één en dezelfde in je persoonlijke leven als in je rol als leidinggevenden/manager.

Je lijdt je leven en je werk vanuit bepaalde niet altijd werkende overtuigingen. Deze heb je gedurende je leven opgebouwd. Deze overtuigingen hebben je gebracht waar je nu staat. Door deze overtuigingen maak je gebeurtenissen in je leven mee waar emoties aan gekoppeld zijn. Je emoties leiden dan weer tot beslissingen en dan zit je in een vicieuze cirkel. Je bent dan niet de leider van je leven maar een lijder waar je zonder hulp niet uit kunt komen.

WerkZeN Training 
is een training die je inzicht geeft in jezelf, in je overtuigingen, waar je overtuigingen vandaan komen, hoe je ze voor je kunt laten werken en daarmee je succes kunt behalen. De WerkZeN training leert hoe je met een gezonde dosis werklust succesvol en op een ontspannen manier je doelen behaalt. Effectief werken met goede communicatie en gezonde werklust laat jou doorbreken naar de next level.

Succesvol en haalbaar doorbreken naar de
next level in jouw bedrijf

Als ik …..

Als ik blijf doen wat ik altijd heb gedaan,
Blijf ik krijgen wat ik altijd heb gekregen.
Als ik blijf kijken zoals ik altijd heb gekeken,
Blijf ik denken als ik altijd heb gedacht.
Als ik blijf denken zoals ik altijd heb gedacht,
Blijf ik geloven zoals ik altijd heb geloofd.

Als ik blijf geloven wat ik altijd heb geloofd,
Blijf ik doen wat ik altijd heb gedaan.

Als ik blijf doen wat ik altijd heb gedaan,
Blijft me overkomen wat me altijd is overkomen.
Als me blijft overkomen wat me altijd is overkomen,
Blijf ik voelen wat ik altijd heb gevoeld.

Maar als ik mijn ogen sluit
en voel mijn ware zelf van binnen
Dan kom ik deze cirkel uit
en kan ik steeds opnieuw beginnen.

Met Pit & Puur  krijg je inzicht, kies je overwogen wat bij jou past en breek je succesvol door naar de next level.

In de WerkZeN training begeleidt Pit&Puur jou naar:

-Meer focus zodat je helder hoofd- van bijzaken kunt onderscheiden
-Duidelijke communicatie met jezelf en anderen
-Groter bewustzijn wat resulteert in gezondheid en vitaliteit
-Balans in werk en leven
-Authentiek en krachtig leiderschap
-Werklust en teamspirit
-Meer resultaat in minder tijd is kosten besparend

Met gemak en plezier haal je je targets, zodat jij succes en winst behaalt binnen het bedrijf.

Reviews

WerkZeN-training-Peter-Faber-pitenpuur.nl

Peter Faber
Acteur en Inspirator

“Zo mooi en inspirerend.
Voor ieder wat te vinden.
Elke bladzijde die ik opensla geeft me de kriebel:
Shit wat goed, wat praktisch en begrijpelijk.”

WerkZeN-training-roy-martina-pitenpuur.nl

Roy Martina
Auteur en arts

“Pit&Puur bied je een portaal naar een beter leven en gelukkiger relatie. Het helpt je om de weg van gratie, genot en geluk te bewandelen, in plaats van te leren door schade en schande. Doe er je voordeel mee!”

WerkZeN-training-Esther-Volkers-pitenpuur.nl

Esther Volkers
Financiële afdeling

“Het was een hele interessante lezing met veel eye-openers.
Hier heb je echt iets aan. Pit&Puur weet je te boeien van het begin tot het einde.
Zeker een aanrader.”