Wanneer bereik je het meeste?

waneer bereik je het meeste, werkzen

Je bent druk in je hoofd, moet nog van alles voor je werk afmaken, boodschappen doen, auto naar de garage brengen en de kinderen op tijd van de opvang afhalen.

Dit is een probleem waar de moderne mens dagelijks mee te maken heeft. Misschien niet in die volgorde maar in de westerse wereld zijn we wel elke dag druk bezig van alles te bereiken en al onze dromen aan het najagen. Zo druk aan het najagen dat we eigenlijk de eindstreep van onze droom uit het oog verliezen en maar doorgaan en doorgaan. Pauze voor bezinnen nemen we niet of bijna niet, waardoor we langzamerhand vol lopen.

Onze mobiele apparaten zouden ons leven makkelijker moeten maken, maar doordat we continu online te bereiken zijn, zijn het eigenlijk stoorzenders in ons leven.

What to do…….?

Zie hieronder het verhaal van een Meester

Het kopje thee

Vertel me, wat is de waarheid?” vroeg de ongeduldige filosofieprofessor, op studiebezoek bij een meester. Terwijl de professor een discussie startte, schonk de meester een kopje thee in voor de professor. Toen het kopje vol was en overstroomde bleef de meester schenken. De professor riep: “Hé stop, het kopje is vol!”

De meester schonk nog steeds door en zei rustig: “Met uw hoofd is het als met dit kopje. Het zit al helemaal vol met oordelen en veronderstellingen. Uw kopje heeft geen plaats voor nieuwe, verse geurige thee.

Tegenover oordelen en veronderstellingen staan nieuwsgierigheid en verwondering.
Vanuit nieuwsgierigheid en verwondering kun je stil staan en van alles het ware gezicht zien, puur en waarachtig.

Reacties zijn gesloten.