wat je aandacht geeft groeit

Wat je aandacht geeft groeit

Het is allang bekend dat wat je aandacht geeft, groeit. Weet je ook dat wat je bewust geen aandacht geeft ook groeit? What you resist, persist. Zo wordt er wel eens gezegd dat je niet aan een roze olifant moet denken en prompt: daar verschijnt de roze olifant in je gedachten. Over het algemeen weten…

Het is allang bekend dat wat je aandacht geeft, groeit. Weet je ook dat wat je bewust geen aandacht geeft ook groeit?

What you resist, persist.

Zo wordt er wel eens gezegd dat je niet aan een roze olifant moet denken en prompt: daar verschijnt de roze olifant in je gedachten. Over het algemeen weten we zo goed wat we niet willen. Door daaraan te denken, gaat je aandacht er dus juist heen. Je kunt het vergelijken met een drijvende strandbal die je daar niet wilt. Je duwt deze onder water en wanneer je deze loslaat, popt hij weer op. Je kunt dan beter je aandacht op iets richten wat je wel wilt.

Onze tip is dan ook als je weet wat je niet wilt, je ook weet wat je wel wilt. Dan kun je je aandacht verleggen naar dat wat je wel wilt, zodat dat wat je wel wilt, groeit en juist niet dat wat je niet wilt. Je aandacht kan immers maar op één plek tegelijk zijn.

De hamvraag is of je ook echt durft te kiezen voor dat wat je wilt. Een keuze maken, vraagt om een zekere vorm van moed. De beloning is dat het leven een stuk mooier wordt.

Wat wil jij laten groeien? Kies daarvoor en geef het aandacht!

Vergelijkbare berichten