wie levert het beste werk, WerkZen

Wie levert het beste werk?

Je hebt een project die je aan iemand anders wilt uitbesteden. Omdat jij eindverantwoordelijke bent zoek je de geschiktste persoon hiervoor!  Maar wat zijn de criteria voor de geschiktste persoon? Zijn dat de dienstjaren en ervaring die iemand heeft? Kan een starter wel hetzelfde leveren als iemand met veel ervaring? Kijkt een starter misschien met een…

Je hebt een project die je aan iemand anders wilt uitbesteden. Omdat jij eindverantwoordelijke bent zoek je de geschiktste persoon hiervoor! 

Maar wat zijn de criteria voor de geschiktste persoon? Zijn dat de dienstjaren en ervaring die iemand heeft? Kan een starter wel hetzelfde leveren als iemand met veel ervaring? Kijkt een starter misschien met een frisse blik naar het project en heeft degene met veel ervaring zijn conclusie al getrokken? Waar doe je goed aan? 

Ter inspiratie hieronder een uitspraak en een inspirerend verhaal: 

Een door en door ervaren arts, advocaat of accountant, verleent niet per definitie beter werk dan een gepassioneerde jong professional die nog maar net een paar jaar bezig is. 
De hoeveelheid aandacht en begrip die je krijgt, is vaak belangrijker dan de luisterrijke geschiedenis van een professional of de inzet van een jong professional”.
(Bron onbekend) 

Autofabrikant Ford verdiende erg veel geld met het maken van auto’s, maar Ford was niet iemand die meer geld uit wilde geven dan nodig was. Hij liet zijn hele fabriek eens bekijken door een efficiency expert om te zien waar nog geld bespaard kon worden. De man bekeek de hele fabriek en kwam met een paar suggesties. ‘Verder viel het me op dat hier aan het einde van de gang een man in een kantoortje zit met zijn voeten op een stoel’, vertelde de expert. ‘De vorige keer dat ik hier kwam zat hij ook al zo. Kun je die man niet beter ontslaan?’ Ford glimlachte, ‘Die man had al eens een idee dat ons een paar miljoen dollar heeft opgeleverd. Toen zat hij er volgens mij net zo bij.’” 

Vergelijkbare berichten