WerkZeN, Samen Zen met Werk, Bedrijfstraining

Samen Zen met Werk

Drukdrukdrukdruk. Welke druk? Gezinsdruk, sportdruk, werkdruk, tijdsdruk, studiedruk? De meeste tijd investeren we in ons werk. Aangenomen mag worden dat daar de meeste druk vandaan komt. Wanneer werk veel druk (stress) oplevert, mag je jezelf afvragen of je het juiste werk doet. Stress is ‘volksziekte’ nummer 1 hoorde ik op de radio. Is stress wel…

Drukdrukdrukdruk. Welke druk? Gezinsdruk, sportdruk, werkdruk, tijdsdruk, studiedruk? De meeste tijd investeren we in ons werk. Aangenomen mag worden dat daar de meeste druk vandaan komt. Wanneer werk veel druk (stress) oplevert, mag je jezelf afvragen of je het juiste werk doet.

Stress is ‘volksziekte’ nummer 1 hoorde ik op de radio. Is stress wel een ziekte? Of is stress een signaal. Een signaal dat wij liever niet voelen, zien of horen. Stress is een signaal dat grenzen aangeeft. Een signaal van genoeg, nu even niet, zo werkt het niet, pas op de plaats en tijd om op te laden. Alleen…… nemen wij die (herstel)tijd? Of liever gevraagd: gunnen wij ons die ‘relax en reload’ tijd? En dan nog verder doorgevraagd: ben jij het waard om tijd voor jezelf te nemen? Even niets hoeven en niets moeten?

In deze tijd met alle moetens, plichten, afleidingen, deadlines en prikkels, raakt onze accu sneller leeg. Onze tijd wordt opgeslokt. Waar voed jij je lijf mee? Waar laad jij je mee op? Hoe breng jij rust in je hoofd en lijf?

Wat heb je nodig om je niet te verliezen in je werk? Wat heb je nodig voor focus en plezier op je werk?

Wat maak werken leuk

If you enjoy what you do, you’ll never work another day in your life.

Confucius

Vergelijkbare berichten