rationeel denken

Rationeel denken

Van rationeel denken naar intuïtief voelen geeft je rust in je leven. Maar dat is niet iets wat we hebben geleerd. Voordat we een keuze maken overdenken en analyseren we alles. Dit geeft keuzestress maar is onoverkomelijk voordat je klaar ben om de volgende stap te wagen. Soms moet je ergens eerst klaar mee zijn,…

Van rationeel denken naar intuïtief voelen geeft je rust in je leven. Maar dat is niet iets wat we hebben geleerd. Voordat we een keuze maken overdenken en analyseren we alles.

Dit geeft keuzestress maar is onoverkomelijk voordat je klaar ben om de volgende stap te wagen. Soms moet je ergens eerst klaar mee zijn, voordat je klaar bent voor het andere. Wanneer je er klaar voor bent kan je de volgende stap maken.

Is rationeel denken de juiste manier?

Bijna elk mens neemt beslissingen rationeel. Je bedenkt wat je beste kansen zijn, waar je het meest mee uit de voeten kunt. Maar voel je wel eens waar je het meeste naar je zin hebt? Wat vind jij het leukste om te doen? Maar door dat rationeel denken zit het intuïtief voelen zover weg dat het niet gehoord wordt.

Eigenlijk moet je de belangrijkste beslissingen niet met je hoofd maar met je guts maken. Je onderbuikgevoel, je weten, je intuïtie weet allang wat bij jou hoort. Ook als je hoofd het anders beredeneerd.

Beslis met je intuïtie

Wat denk je dat het belangrijkste is voor jou? Dat je op een plek werkt en woont met mensen om je heen die je leuk vindt, waar je jezelf kunt en durft te zijn. Of dat je op een plek werkt en woont waar je je aanpast aan de omgeving en mensen om erbij te horen. Van de ene keuze krijg je energie en van de andere keuze word je moe. Bij de ene keuze ervaar je rust en bij de andere keuze stress.

Gelukkig is dat antwoord niet zo moeilijk.

Kies je voor jezelf en je gezondheid? Want leven en werken met stress is funest voor je lichaam en daarmee voor je gezondheid. Nu nog helder hebben wie er bij jou de overhand heeft bij beslissingen maken. Je hoofd die allerlei goede redenen heeft om anders voor jou te beslissen of jijzelf die allang weet wat je wilt. Vertrouw op jezelf! En durf die gezonde beslissing te maken.

Wat zegt wikepedia over rationeel

Vergelijkbare berichten