wat is intuitie, werkzen, pitenpuur

Wat is intuitie

Wat is intuïtie, dat kun je niet leren dat heb je. Iedereen heeft het maar niet iedereen voelt of hoort het en handelt ernaar. Je intuïtie voelen en erop vertrouwen kan eng zijn als je een belangrijke beslissing moet nemen. Intuïtie is een gevoel zonder dat je erover hoeft na te denken. Het komt op…

Wat is intuïtie, dat kun je niet leren dat heb je. Iedereen heeft het maar niet iedereen voelt of hoort het en handelt ernaar. Je intuïtie voelen en erop vertrouwen kan eng zijn als je een belangrijke beslissing moet nemen.

Intuïtie is een gevoel zonder dat je erover hoeft na te denken. Het komt op en je weet het. Het voelt natuurlijk aan, het is een ingeving, het is je weten.

Hoe kun je intuitie trainen? Dat is niet heel moeilijk maar vergt consequent oefenen. Wanneer je je intuïtie wilt voelen of horen, is het belangrijk om de continue drukte in je hoofd rustiger te krijgen zodat je je ingevingen (intuïtie) kunt gaan verstaan.

Heb je een heel gestrest en druk leven dan heb je een druk hoofd. Een druk hoofd denkt de hele tijd. Wanneer je dit lang genoeg doet (denken) krijg je stress en met stress heb je ruis op de lijn zodat je ingevingen die je hebt niet tot je door dringen.

Om rust in je hoofd te creëren heb je verschillende methoden. Voor de meeste mensen is het een probleem om een methode toe te passen. Zij bedenken (bewust en veel onbewust) een probleem of excuus om het niet toe te hoeven gaan passen.

Om je intuïtie, je ingevingen, je onderbuikgevoel, je stemmetje boven al de drukte en geschreeuw in je hoofd te gaan verstaan, is rust nodig. Wanneer de drukte in je hoofd rustiger wordt vang je de seintjes die je intuïtie geeft beter op.

Voor gestreste mensen is het een hele uitdaging om rust te creëren. Je moet dan immers tijd voor jezelf inplannen en vrijmaken. Tijd die er vaak niet is of tijd die je niet hebt. Geen tijd of te druk is veelal een excuus. Naast de uitdaging om tijd voor jezelf in te gaan plannen, kun je door de oefeningen te gaan doen allerlei gevoelens krijgen. Gevoelens waar de meeste mensen het liefst voor weglopen!

Zoek een methode die bij jou past waardoor je meer rust kunt vinden. Dit kan op verschillende manieren en hoeft niet per se door stil op een matje te gaan zitten mediteren.

Ga iets ontspannends doen waarbij je niet hoeft te denken en laat je hoofd zijn gang gaan. Bedenk een onderwerp, iets ontspannends waar je blij van wordt en elke keer als je merkt dat je je weer in je denken verliest ga je weer terug naar dit onderwerp. Laat je fantasie los op dit ontspannende onderwerp zodat je je relaxed en blij gaat voelen.

Dit hoeft geen uren te duren. Je kunt al beginnen met 10 minuten per dag. Iedereen kan namelijk 10 minuten per dag voor zichzelf vrijmaken. Daarnaast kun je tijd maken om naar muziek te gaan luisteren zonder dat je iets doet. Luister naar de muziek en zorg ervoor dat je niet zit te malen maar dat je echt de muziekinstrumenten tot je laat komen. Maak dagelijks een (bos)wandeling. Zo zijn er meerdere opties waarmee je kunt beginnen om rust in je hoofd te creëren.

En met meer rust in je hoofd, kun je de fluisteringen van je intuïtie horen en verstaan.

Onze intuïtie is ons tweede brein of….. is het ons eerste brein?

Steven Spielberg  ‘‘the voice of intuition whispers it never shouts and  you should listen to your whisper’’.

Volgens de enyclpodie betekend intuitie “de eigenschap dat je iets aanvoelt zonder erover te denken”

Wikepedia zegt over intuïtie 

Vergelijkbare berichten