Vertrouwen op je gut feeling

Vertrouwen op je gut feeling, werkzen

Ver-trouwen, Een bijzonder woord. In deze periode wordt vertrouwen op de proef gesteld. Vertrouwen in de markt, vertrouwen in je gezondheid, vertrouwen in het behoud van je baan, vertrouwen in de werkprestaties van je medewerkers die nu op afstand werken. Het is allemaal nieuw en ver. In hoeverre durf je in deze tijd nog te vertrouwen op je gut feeling? Heb jij de guts?

Op wie moet je vertrouwen

Om goed je werk te kunnen doen heb je vertrouwen nodig. In dit geval vertrouwen dat je niet ziek wordt. Vertrouwen dat het bedrijf geen omzet verliest, waardoor je salaris dan in gevaar kan komen. Vertrouwen dat je collega’s de verspreiding net zo serieus neemt als jijzelf.

Leer op jezelf te vertrouwen

In een periode als deze, ben je geneigd je eigen talenten en skills aan te passen aan de marktbeweging. Onzekerheid brengt angst en angst brengt je naar je hoofd. Het is een uitdaging om dan op je guts te vertrouwen. En daar, juist daar ligt de uitnodiging. Hoe trouw ben en blijf jij aan je eigen leiderschapsstijl?

Angst laat je voelen wat je niet wenst of wilt. En dan ontdek je wat je wel wilt. En heb je dan ook de moed, de guts, om dat wat je wenst of wilt in gang te zetten, uit te voeren en te manifesteren? In hoeverre vertrouw je je zelf, je eigen ingevingen, je intuïtie en je eigen visie?

Wanneer jij jezelf en je eigen leiderschapsstijl vertrouwt en er trouw aan blijft, neemt je eigenwaarde, zelfvertrouwen en vreugde toe. En dit werkt aanstekelijk voor jouw collega’s en medewerkers. Dit komt ten goede aan de werklust en brengt het bedrijf in een opwaartse beweging. De eerste stap naar de next level is daarmee gezet.

“Het meervoud van lef is leven” Loesje

Vertrouwen op je gut feeling is spannend omdat je dit gevoel veelal niet met je hoofd kunt verklaren. Het vraagt om een andere manier van werken en leven. En corona nodigt ons allemaal uit anders te (gaan) leven. Juist nu we om ons heen, in de media, zo geconfronteerd worden met de dood.

“Life begins at the end of your comfortzone.” Neale Donald Walsh

Reacties zijn gesloten.