Keuzestress, werkzen

Keuzestress

Stress is funest voor je lichaam. Je lichaam is tijdens stress continu alert en dat vergt veel van je lichaam. Maar wat moet je als je onder druk staat omdat het niet zo lekker op je werk gaat en daardoor thuis ook de druk gaat voelen? Door al die druk krijg je keuzestress. Stress omdat…

Stress is funest voor je lichaam. Je lichaam is tijdens stress continu alert en dat vergt veel van je lichaam. Maar wat moet je als je onder druk staat omdat het niet zo lekker op je werk gaat en daardoor thuis ook de druk gaat voelen? Door al die druk krijg je keuzestress. Stress omdat je keuzes moet maken maar nog niet kan of weet te maken.

Werkgevers staan nu in de corona tijd onder druk. Ze hebben te maken met veel beperkingen en restricties en de omzetten zijn gekelderd. Hierdoor kan jouw baan en die van je collega’s op de tocht komen te staan. Keuzestress is dan niet zo gek. Op elke level binnen het bedrijf heb je hier mee te maken. Als leidinggevende, eigenaar en werknemer.

Keuzenstress wat nu?

Wat moet je doen? Ga je al om je heen kijken of er ergens anders een passende functie is of blijf je trouw aan je bedrijf. Ben je bereid salaris in te leveren om het bedrijf overeind te houden of moet je aan je eigen hypotheek/huur en/of je kinderen denken.

Dit alles geeft keuzestress. Wat is wijsheid en wat is voor jou de juiste keuze? Of moet je die keuze samen met je bedrijf maken?

Kiezen voor wat jij wilt!

Hoe moet je nu kiezen en hoe kom je van die keuzestress af? In de vorige artikelen hebben we het over intuïtie gehad. Leer daarop te vertrouwen, dit is je beste leider.

Daarnaast is met je bedrijf praten ook een goed idee omdat je dan hun positie te weten komt. Een beetje transparant bedrijf is er eerlijk over en geeft je inzicht hoe ze ervoor staan.

Hierdoor kan jij met je intuïtie en kennis over de positie van het bedrijf de juiste keuze maken voor je gezin, het bedrijf en jezelf!   

Steve Jobs noemde intuïtie “krachtiger dan het intellect.”  Luister via deze link wat Steve Jobs te zeggen heeft. 

Vergelijkbare berichten