je ogen de kost geven, werkzen

Je ogen de kost geven

Je ogen de kost geven betekent alles goed in je opnemen. Ben jij je er bewust van dat je het goede opneemt? Onze blik is veelal naar buiten gericht. Niet zozeer om ons te voeden, vaker om onbewust bevestiging te zoeken, oordelen te geven, jezelf te vergelijken met anderen, ergens iets van vinden. De aandacht…

Je ogen de kost geven betekent alles goed in je opnemen. Ben jij je er bewust van dat je het goede opneemt? Onze blik is veelal naar buiten gericht. Niet zozeer om ons te voeden, vaker om onbewust bevestiging te zoeken, oordelen te geven, jezelf te vergelijken met anderen, ergens iets van vinden. De aandacht gaat dan vaak naar dingen die je liever anders ziet. Je gaat je wellicht bemoeien met dingen die jou niet eens aan gaan of die je toch niet kunt veranderen. Zonde van je energie. En al helemaal niet voedzaam.

Je ogen de kost geven, betekent kijk eens door een andere bril

Start eens met anders kijken. Zien zonder een verhaal. Zien zonder meteen je mening of oordeel te filteren. Zie de schoonheid die altijd aanwezig is. Geef eens aandacht aan wat je wel wilt in plaats aan wat je niet wilt. Geef wat meer aandacht aan waar je blij van wordt. Glimlach eens wat vaker en voel hoe een glimlach de dag kleurt. Het leven is niet zwart/wit, zie de kleuren en geniet.

De tuinman

Liggend op een bedje naast het zwembad, zag ik de tuinman met veel plezier aan het werk. Hij had veel plezier met de kinderen die in en rondom de tuin speelden. Ik genoot van de positieve verbinding die zichtbaar en voelbaar was. De tuinman was een soort magneet. Het was een oude man die bijna geen tanden meer in zijn mond had. ’s Avonds tijdens het buffet ontmoette ik andere hotelgasten die ronduit klaagden over die vieze tuinman. Hoe onverzorgd hij was en dat zij vonden dat kinderen bij hem weg dienden te blijven. Hoe kon een hotel zo’n tuinman in dienst hebben. Verrast hoorde ik het verhaal aan. Ja zo kun je het ook zien. Jammer dat de schoonheid van de passie voor het tuinieren, het plezier en de klik met de kinderen niet werd opgemerkt. Het goede van de man werd – naar mijn idee – niet echt gezien. Hoe wens jij je ogen de kost te geven?

Vergelijkbare berichten