bemoei je met je eigen zaken

Bemoei je met je eigen zaken

Kinderen leven en uiten deze wijsheid meer dan volwassenen. Hoe vaak heb jij als kind ‘Bemoei je met je eigen zaken’ gehoord? Van een ander kind of van een volwassene? Veelal steken we meer energie in waar een ander mee bezig is. Of hoe een ander iets doet. En daar vinden we vaak ook nogal…

Kinderen leven en uiten deze wijsheid meer dan volwassenen. Hoe vaak heb jij als kind ‘Bemoei je met je eigen zaken’ gehoord? Van een ander kind of van een volwassene?

Veelal steken we meer energie in waar een ander mee bezig is. Of hoe een ander iets doet. En daar vinden we vaak ook nogal wat van. Het is een hele kunst om het gedrag van een ander neutraal waar te nemen. Dat geeft een stuk meer rust en ruimte voor jezelf en voor de ander. Doe het maar eens. Gewoon iets of iemand waarnemen zonder daar (meteen) een mening, oordeel of waarde over te hebben. Je kunt je aandacht dan weer op je zelf en eigen bezigheden richten. Dat bespaart je meteen een hoop tijd en geeft je meer energie. Ga maar eens na hoeveel tijd je bezig bent met (het denken over) een ander.

Hieronder een inspirerend verhaal over de waarde om je minder met andermans zaken te bemoeien. Het zal je eigen business meer ten goede komen!

 

Twee monniken en een vrouw

 Twee monniken die op reis waren, kwamen bij een rivier aan. Daar was een vrouw die wilde oversteken. Omdat ze bang was voor de stroming in de rivier vroeg ze of de monniken haar naar de overkant wilden helpen. De jongste monnik aarzelde. De oudste zette haar op zijn schouders, waadde door de rivier en zette haar neer op de oever aan de overkant van de rivier. De vrouw bedankte hem en vertrok.

De monniken vervolgden hun reis. De oudste stapte rustig door en genoot van het mooie landschap. De jongste was in zichzelf gekeerd en broedde op iets. 
Na twee uur te hebben gelopen, verbrak de jongste het zwijgen en zei wat hem dwars zat: “Broeder, wij hebben geleerd dat we contact met vrouwen moeten vermijden, maar jij pakte haar op je schouders en droeg haar!”

“Broeder”, antwoordde de oudste monnik, “Ik heb haar neergezet aan de overkant, terwijl jij haar nog steeds bij je draagt.”

 

Met de WerkZeN methode hou jij je focus en breek jij succesvol door naar de next level.

Vergelijkbare berichten