tegenslagen op je werk

Tegenslagen in en op je werk

Als je tegenslagen in en op je werk ervaart is dat vervelend. Het kan dan een hele uitdaging zijn dit op je dagelijkse (werk)leven geen invloed te laten krijgen. Zeker als er herhaaldelijk teleurstellingen of tegenslagen voorkomen kan dit een impact op je (werk)leven hebben. Toch heb je een keus. Je kunt een manier zoeken…

Als je tegenslagen in en op je werk ervaart is dat vervelend. Het kan dan een hele uitdaging zijn dit op je dagelijkse (werk)leven geen invloed te laten krijgen. Zeker als er herhaaldelijk teleurstellingen of tegenslagen voorkomen kan dit een impact op je (werk)leven hebben.

Toch heb je een keus. Je kunt een manier zoeken hoe je de tegenslagen kunt verwerken zodat het geen trigger in je leven wordt. Het accepteren van wat er is gebeurd is stap 1. Accepteren betekent niet dat je het goedkeurt of er mee eens bent. Accepteren zorgt er wel voor dat een tegenslag je niet steeds vervelende gevoelens geeft. Wanneer je geen vervelende gevoelens hebt kan je objectiever naar een situatie kijken. Je staat er dan meer voor open als er zich een oplossing aandient.

Hieronder een inspirerend verhaal.

De boer had op zijn erf een put liggen die hij nog niet had dichtgemaakt. Op een dag viel de ezel in de put. De boer vroeg zich af wat te doen. De ezel was toch al oud en de put moest dicht.

Hij besloot om samen met de buren de put dicht te gooien met de ezel erin. Ze pakten allen een schop en gooiden zand in de put. De ezel besefte wat er gebeurde en maakte veel kabaal. Totdat het op een gegeven moment stil werd…

Een paar scheppen zand verder besloot de boer een kijkje te nemen. Vol verbazing zag hij dat de ezel elke schep zand die op zijn rug kwam, van zich afschudde. Vervolgens ging hij op het afgeschudde zand staan. Met de ladingen zand die erop volgden, kwam de ezel steeds hoger te staan. Totdat de ezel zelf uit de put kon stappen.

Vergelijkbare berichten