hoe kan ik het beter doen

Hoe kan ik het beter doen?

Onze doelen nastreven is wat de meesten van ons in de opvoeding hebben geleerd. Wanneer je dan een doel hebt behaald staat het volgende doel alweer voor je deur. Daarnaast zijn er die alles zo goed mogelijk willen uitvoeren zodat ze gewaardeerd worden. Maar waar doen we het eigenlijk allemaal voor?Hangt de waardering van je…

Onze doelen nastreven is wat de meesten van ons in de opvoeding hebben geleerd. Wanneer je dan een doel hebt behaald staat het volgende doel alweer voor je deur.

Daarnaast zijn er die alles zo goed mogelijk willen uitvoeren zodat ze gewaardeerd worden. Maar waar doen we het eigenlijk allemaal voor?
Hangt de waardering van je medemens af van hoe goed jij alles doet? Of hangt dat af van hoe leuk jij als mens bent?

Heb je voor jezelf wel eens bedacht wat voor jou belangrijk is? Ben je niet goed zoals je bent? Is het nodig om jezelf voorbij te rennen zodat anderen je goed vinden? Wat wil jij?

Een inspirerend verhaal.

Een man die op zijn sterfbed ligt zegt tegen zijn dochter.

“Als ik wist toen ik jonger was wat ik nu weet zou ik het anders hebben gedaan.
Ik zou het perfectionisme in mij laten varen en gewoon leven. Meer fouten maken en genieten van alles wat er om mij heen gebeurt. Ik zou gekker doen, verre reizen maken, bergen beklimmen en genieten van de natuur.
Eigenlijk heb ik meer op mijn verstand geleefd dan op mijn gevoel. Volgens mijn verstand moest ik mijn doelen halen. Als ik mijn doel had behaald was ik alweer onderweg naar het volgende doel.
Ik was perfect voorbereid op elke situatie zodat ik het nooit fout kon doen. Ik voelde me perfect en goed……… dacht ik.
Maar nu als ik terugkijk, kijk ik het meeste terug naar de spaarzame momenten zoals de keer dat ik de tijd nam om naar de ondergaande zon te kijken. De keer dat ik in het bos wandelde met mijn geliefde. De spaarzame reizen die ik heb gemaakt en waar ik eindelijk tot rust kwam.
Als ik opnieuw zou beginnen, zou ik minder streven naar perfectie, meer open staan en vertrouwen. Maar ja, als… ”

Vergelijkbare berichten