ga jij nu jouw eigen leven leiden

Ga jij NU jouw eigen leven leiden?

Om te weten waar je naar toe wilt, moet je eerst weten waar je vandaan komt. Waar je vandaan komt heb je in de vorige 2 mails uitgewerkt (zie onder deze mail)* Dit is je fundering van waar je naar toe wilt.   Gezond denken en handelen is een eerste grote stap naar een gezond lijf…

Om te weten waar je naar toe wilt, moet je eerst weten waar je vandaan komt.

Waar je vandaan komt heb je in de vorige 2 mails uitgewerkt (zie onder deze mail)* Dit is je fundering van waar je naar toe wilt.  

Gezond denken en handelen is een eerste grote stap naar een gezond lijf & bedrijf.
Een bedrijf wordt namelijk gerund door werknemers, collega’s en leidinggevende(n). Wil je dus dat het bedrijf goed functioneert dan moeten de werknemers, collega’s en leidinggevende lekker in hun vel zitten. 

Is een werkgever of leidinggevende hiervoor verantwoordelijk? JA, want als je werknemers en collega’s zich goed voelen, presteren ze beter en komt dit het bedrijf ten goede. 

In deze tijd van Corona leven we met veel onzekerheden. Krijgt iedereen wel zijn salaris? Behoud je je baan? Word je niet ziek? Allemaal angsten die niet geruststellend zijn.

Wanneer werknemers en collega’s in hun hoofd gaan zitten, kunnen er allerlei negatieve scenario’s ontstaan. Deze scenario’s zijn waarschijnlijk helemaal niet waar. Maar negativiteit wat in iemands hoofd zit, komt er makkelijker in dan dat het er weer uit gaat.

Het is daarom geweldig als werknemers en collega’s duidelijkheid hebben. Dat ze weten waar ze aan toe zijn. Nog mooier is wanneer je jouw werknemer en collega voor bent omdat je al gedetecteerd hebt dat er iets aan de hand is. Hierdoor voelen ze zich gehoord en gewaardeerd.

Vanuit de vorige 2 blogs die je hebt kunnen lezen staan onderstaande opdrachten: 
1 – wat heb ik tot nu toe gedaan/gepresteerd/bereikt (welke stappen heb ik gezet?) 
2 – ben ik daar blij mee?
3 – zijn de tot nu toe genomen stappen/prestaties door jou zelf gekozen?
4 – zet de stappen op een rijtje met de belangrijkste op nummer 1

Schrijf voor jezelf op:
5 – Schrijf achter elke item of je dit zo wilt behouden of dat je het wilt veranderen 

 

Fijne dag, maak er iets van! 
Bommel & Jeanet 

“WerkZeN geeft helder inzicht, brengt met haar Pit&Puur Methode balans en draagt bij aan een gezonde dosis werklust.”

Vergelijkbare berichten