hoe kan het verleden jou helpen naar een betere toekomst

Hoe kan het verleden jou helpen naar een betere toekomst

Hoe kunnen we uit de lessen van het verleden leren? Door duidelijk op een rijtje te zetten wat je tot nu toe hebt meegemaakt. Wat je vanuit die gebeurtenissen fijn vindt en wat je niet fijn vindt. Als dat duidelijk is, kun je ook een nieuwe weg inslaan. De wetenschap heeft bewezen dat de buitenwereld…

Hoe kunnen we uit de lessen van het verleden leren? Door duidelijk op een rijtje te zetten wat je tot nu toe hebt meegemaakt. Wat je vanuit die gebeurtenissen fijn vindt en wat je niet fijn vindt. Als dat duidelijk is, kun je ook een nieuwe weg inslaan.

De wetenschap heeft bewezen dat de buitenwereld een reflectie is van je binnenwereld. Je kunt om je heen alleen maar waarnemen en voelen van wat er al in jou aanwezig is. En dat is vaak veel negativiteit. Er wordt veel waargenomen met negatieve gedachten. Waarnemen vanuit winstbejag, vergelijken, oordelen, schaarste en angst.

Dit negatief voedende mechanisme/systeem is sterk en nu in het tijdperk van Corona, stervend. De wereld wordt zich bewust dat dit systeem niet langer werkt omdat het in essentie niet voedend, zelfs ongezond, is. Het druist in tegen onze natuurlijke staat van zijn. In dit systeem leven en handelen we met ons hoofd en dat geeft zorgen en gepieker en stress. Dit behoort nu tot het verleden.

Met boze ogen wordt gekeken naar multinationals, banken en oliemaatschappijen. In eigen bedrijven, op eigen afdelingen wordt er veel vergeleken in plaats van echt gekeken.

Werknemers die super loyaal zijn, altijd klaar staan en bereid zijn te doen wat de manager vraagt, komen in kwaad daglicht te staan als ze een keer nee zeggen of voor hunzelf kiezen.

Medewerkers die veel voor zichzelf kiezen (dus vaak nee zeggen), worden daarin vaak gelaten en als ze dan een keer klaar staan en doen wat de leidinggevende/manager zegt, is het management lovend.

Wat weet jij nog echt naar waarde te schatten en welke waarde wil jij geven?

Wij zijn zoveel meer dan ons hoofd en ons denken. Al jaren staat ons hoofd aan het roer. Nu is het tijd om alles helder te krijgen en bewust te gaan kiezen waar je naar toe wilt.

Ga voor jezelf kiezen. Wanneer jij goed in je vel zit, overzicht hebt en met veel zin je werkzaamheden uitvoert geeft dit energie. De mensen om je heen voelen en profteren hier dan ook van. Een mens krijgt namelijk energie van mensen die zich goed voelen en energiek zijn.

De opdrachten die in de vorige 3 blogs hebt kunnen lezen staan hieronder. Wanneer je de opdrachten voor jezelf uitwerkt kun je inzicht krijgen. Met die inzichten kan je een bewuste keus maken of je veranderingen in je leven wilt aanbrengen of dat je het wilt houden hoe het nu is.

1 – wat heb ik tot nu toe gedaan/gepresteerd/bereikt (welke stappen heb ik gezet?)
2 – ben ik daar blij mee?
3 – zijn de tot nu toe genomen stappen/prestaties door jou zelf gekozen?
4 – zet de stappen op een rijtje met de belangrijkste op nummer 1
5 – Schrijf achter elke item of je dit zo wilt behouden of dat je het wilt veranderen

Schrijf nu voor jezelf op en mail ons:

6 – de items die je wilt veranderen en hoe je deze wilt hebben. 

 

Fijne dag, maak er iets van!
Bommel & Jeanet

“WerkZeN geeft helder inzicht, brengt met haar Pit&Puur Methode balans en draagt bij aan een gezonde dosis werklust.”

 

Vergelijkbare berichten