nu is het tijd voor leidinggeven met gezond verstand, hart en ballen

NU is het tijd voor leidinggeven met gezond verstand, hart en ballen

De wereld staat op zijn kop. Corona brengt stilstand en onzekerheid. Je wordt uitgenodigd te kijken naar wat je niet meer dient en wat je wel dient. Daarbij kreeg je het inzicht of je jouw keuzes en stappen in je (werk)leven bewust hebt genomen. Je bent je bewust geworden dat de negativiteit en de onvrede…

De wereld staat op zijn kop. Corona brengt stilstand en onzekerheid. Je wordt uitgenodigd te kijken naar wat je niet meer dient en wat je wel dient. Daarbij kreeg je het inzicht of je jouw keuzes en stappen in je (werk)leven bewust hebt genomen. Je bent je bewust geworden dat de negativiteit en de onvrede in de buitenwereld een reflectie is van je eigen negatieve gedachten. 

Verander de wereld, begin bij jezelf

Leidinggeven kun je pas als je ook leiding neemt.

Je hebt leiding te nemen over je eigen denkwereld. Een gezond lichaam en een gezond bedrijf begint bij gezond denken over jezelf, de ander en je werk.

Wanneer jij als leidinggevende, gezond leiding neemt over jouw denken, targets en managementtaken, dan neemt je werklust toe. Je collega’s/werknemers zullen geïnspireerd raken en jou als leidinggevende volgen.

Leidinggeven met heel je ZIJN vraagt om lef. In het nu kun je leven en werken met hart, brains en ballen. En ja, ook vrouwen hebben ballen.

De tijd om leiding te geven met ons hoofd, is voorbij. Het hoofd is veelal in het verleden of de toekomst. Het hoofd heb je nodig om je visie helder te hebben en targets te kunnen zetten. Het hart is in het nu en laat je voelen waar je blij en dankbaar voor bent. De tijd om nu ook je hart te betrekken bij leidinggeven, is aangebroken. Leidinggeven vanuit mens zijn.

 Wat anderen zullen denken van jouw andere leidingstijl, is van ondergeschikt belang. Jij weet nu dat er meer nodig is dan denken. Als leidinggevende geef je waarde en die waarde is in jou, niet buiten jou.

Wat is jouw waarde?

Jouw waarde vind je in de momenten dat je je verliest in de tijd. Je bent dan volledig aanwezig in het nu. Jouw waarde vind je in de momenten dat je werklust toeneemt. Wat geeft jou energie?

De opdrachten die in de vorige 4 blogs hebt kunnen lezen staan hieronder. Wanneer je de opdrachten voor jezelf uitwerkt kun je inzicht krijgen. Met die inzichten kan je een bewuste keus maken of je veranderingen in je leven wilt aanbrengen of dat je het wilt houden hoe het nu is.

1 – wat heb ik tot nu toe gedaan/gepresteerd/bereikt (welke stappen heb ik gezet?)
2 – ben ik daar blij mee?
3 – zijn de tot nu toe genomen stappen/prestaties door jou zelf gekozen?
4 – zet de stappen op een rijtje met de belangrijkste op nummer 1
5 – Schrijf achter elke item of je dit zo wilt behouden of dat je het wilt veranderen
6 – de items die je wilt veranderen en hoe je deze wilt hebben.

Schrijf nu voor jezelf op en mail ons:

7 – wat is jouw waarde?

 

Fijne dag, maak er iets van!
Bommel & Jeanet

“WerkZeN geeft helder inzicht, brengt met haar Pit&Puur Methode balans en draagt bij aan een gezonde dosis werklust.”

Vergelijkbare berichten