hoe zou het zijn als je werklust toeneemt

Hoe zou het zijn als je werklust toeneemt?

Inmiddels is het jou helder dat een gezonde en positieve verandering in je (werk)leven van binnenuit dient te komen.  Wanneer je meer plezier en succes en je werk wilt ervaren weet je dat er werk aan de winkel is, in jezelf. Onderzoek en ondervindt als je een paar dagen het (doorgaans slechte) nieuws niet luistert of…

Inmiddels is het jou helder dat een gezonde en positieve verandering in je (werk)leven van binnenuit dient te komen. 

Wanneer je meer plezier en succes en je werk wilt ervaren weet je dat er werk aan de winkel is, in jezelf.

Onderzoek en ondervindt als je een paar dagen het (doorgaans slechte) nieuws niet luistert of leest. Met andere woorden, je hoofd minder voedt. Hoe zou dat zijn? Er komt in ieder geval meer ruimte om je aandacht te vestigen op wat je wel wilt. 

Werklust neemt toe zonder afleiding van negatieve berichtgeving. Als leidinggevende is er ruimte om je hart meer te betrekken in je werk. Te voelen waar je blij van wordt en in flow te komen met wie jezelf bent. Los van verwachtingen van anderen en de wereld. 

Dit bevordert de vitaliteit en jouw eigen gezondheid. 

Het is wat het is: accepteer dat maar
Weleens gehoord dat anderen je ziek kunnen praten? Of dat je jezelf ziek kunt denken? Welke gedachten maken jou ziek en moe? Wat frustreert je en maakt je boos? 

Weet dat dat alles te maken heeft met het feit dat je de situatie of het gedrag van een ander niet accepteert zoals het is. 

Niet onder controle
Het gaat er niet om of je als leidinggevende of manager je werknemers en collega’s en hun uit te voeren werkzaamheden onder controle hebt. Het gaat er om of je leiding kunt geven aan hoe zij zelf leidinggeven aan hun eigen verantwoordelijkheden. En daarbij is het belangrijk dat het (gezamenlijke) doel helder is.

Als leidinggevende of manager word je – meer dan ooit – uitgenodigd anders te kijken naar jezelf, de ander en je werk

De kritische gedachten blijven, jij kunt wel kiezen om anders te kijken naar deze gedachten waardoor ze milder worden. Kies voor gezond denken en handelen. Een van de grootste stappen naar authentiek leiderschap. 

Wanneer jij in je authentieke kracht durft te gaan staan, durven je werknemers en collega’s dat ook. Energie is besmettelijk en aanstekelijk. Negatieve en positieve. Waar kies jij voor? Wat wil jij (door)geven?

DURF jijanders leiding te geven? 

“If you do not change direction, you may end up where you are heading”
Lao Tzu

De opdrachten die in de vorige 5 blogs hebt kunnen lezen staan hieronder. Wanneer je de opdrachten voor jezelf uitwerkt kun je inzicht krijgen. Met die inzichten kan je een bewuste keus maken of je veranderingen in je leven wilt aanbrengen of dat je het wilt houden hoe het nu is.

1 – wat heb ik tot nu toe gedaan/gepresteerd/bereikt (welke stappen heb ik gezet?) 
2 – ben ik daar blij mee?
3 – zijn de tot nu toe genomen stappen/prestaties door jou zelf gekozen?
4 – zet de stappen op een rijtje met de belangrijkste op nummer 1
5 – Schrijf achter elke item of je dit zo wilt behouden of dat je het wilt veranderen
6 – de items die je wilt veranderen en hoe je deze wilt hebben.
7 – wat is jouw waarde? 

Schrijf nu voor jezelf op:
8 – wat zijn jouw authentieke leiderschapskenmerken?

 

Fijne dag, maak er iets van!
Bommel & Jeanet

“WerkZeN geeft helder inzicht, brengt met haar Pit&Puur Methode balans en draagt bij aan een gezonde dosis werklust.”

Vergelijkbare berichten