je wilt wel verandering maar hoe

Je wilt wel verandering maar hoe?

Hoe je leven nu is, zal niet tot weinig veranderen. Om verandering te bereiken zul je je routine, je gedachten en je gevoel moeten synchroniseren met je doel. Dat lijkt heel makkelijk maar is een hele uitdaging. Bereiken wat je altijd hebt gewenst. De regie in eigen handen hebben omdat je nu duidelijk hebt hoe…

Hoe je leven nu is, zal niet tot weinig veranderen. Om verandering te bereiken zul je je routine, je gedachten en je gevoel moeten synchroniseren met je doel. Dat lijkt heel makkelijk maar is een hele uitdaging.

Bereiken wat je altijd hebt gewenst. De regie in eigen handen hebben omdat je nu duidelijk hebt hoe je stappen tot verandering kunt zetten geeft energie!

Als je jezelf inzet en snapt hoe je die veranderingen voor elkaar krijgt, dan smaakt het naar meer. Wanneer je voor de eerste keer resultaat boekt – ook al is het heel klein –  dan word je enthousiast en zal niks je meer tegen kunnen houden.

Wat er moet veranderen zijn je ingeslepen gewoontes en routines. Om deze te veranderen is een hele kunst en zal in het begin met vallen en opstaan gebeuren.

Het resultaat is waar het om gaat. Je moet een doorzetter en eerlijk tegen jezelf zijn. Om de gewenste resultaten te bereiken, heb je de kracht van de herhaling nodig. Die herhaling kan jij en jij alleen uitvoeren. Zet je je daarvoor in, dan zul je jouw doel bereiken. Vergeet je het vaak en draai je op routine door dan krijg je wat je altijd kreeg!

Dat het moeilijk is, geven we gelijk toe. Als het makkelijk is, zou de hele wereld continu zijn leven optimaal kunnen bijsturen. Het steeds weer jezelf corrigeren is de kunst en dat vraagt om zelfdiscipline en dat is voor velen een hele uitdaging.

Wat wij je leren is hoe je dit stap voor stap kunt bereiken. Door het in stappen duidelijk te krijgen en toe te passen wordt het een gewoonte. Als het een gewoonte is geworden heb je je oude routine doorbroken.

Wat kan jou nog tegenhouden om je eigen leven te gaan leiden? Wanneer je verandering wenst, kun je deze nu met beide handen aanpakken en jouw toekomst regisseren.

De opdrachten die in de vorige 6 blogs hebt kunnen lezen staan hieronder. Wanneer je de opdrachten voor jezelf uitwerkt kun je inzicht krijgen. Met die inzichten kan je een bewuste keus maken of je veranderingen in je leven wilt aanbrengen of dat je het wilt houden hoe het nu is.

1 – wat heb ik tot nu toe gedaan/gepresteerd/bereikt (welke stappen heb ik gezet?)

2 – ben ik daar blij mee?

3 – zijn de tot nu toe genomen stappen/prestaties door jou zelf gekozen?
4 – zet de stappen op een rijtje met de belangrijkste op nummer 1

5 – schrijf achter elke item of je dit zo wilt behouden of dat je het wilt veranderen

6 – de items die je wilt veranderen en hoe je deze wilt hebben.

7 – wat is jouw waarde?

8 – wat zijn jouw authentieke leiderschapskenmerken?

Schrijf nu voor jezelf op:

9 – Je hebt vanuit de opdrachten hierboven antwoorden over belangrijke items in je leven. Maak vanuit alle antwoorden een lijst wat je in je toekomst veranderd wilt hebben.

Ben je klaar om leiding aan je (werk)leven te geven?

Maak dan een afspraak voor het GRATIS Succesgesprek

Fijne dag, maak er iets van!
Bommel & Jeanet

“WerkZeN geeft helder inzicht, brengt met haar Pit&Puur Methode balans en draagt bij aan een gezonde dosis werklust.”

Vergelijkbare berichten