hoe werkt je brein

Hoe werkt je brein?

Om te bereiken in je leven wat je wenst zal je overtuigd moeten zijn dat dit ook kan. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. En toch de belangrijkste stap. Hoe je dit kunt bereiken is niet moeilijk in theorie maar in praktijk een hele uitdaging om daadwerkelijk te volbrengen. Onze brein is een groot netwerk….

Om te bereiken in je leven wat je wenst zal je overtuigd moeten zijn dat dit ook kan. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. En toch de belangrijkste stap.

Hoe je dit kunt bereiken is niet moeilijk in theorie maar in praktijk een hele uitdaging om daadwerkelijk te volbrengen.

Onze brein is een groot netwerk. Dit netwerk is geprogrammeerd en stuurt ons aan. Om dus enige verandering in ons denken, voelen en doen aan te kunnen brengen moeten we ons netwerk her programmeren.

Wanneer je je netwerk in je brein gaat her programmeren, worden de oude connecties verbroken en de nieuwe gekozen connectie aangemaakt. Door herhaling groeien deze connecties en ontstaat er een nieuw netwerk.

Wanneer je geen aandacht meer aan de oude gedachten geeft worden deze connecties verbroken en zullen ze niet meer connecten. Wat je aandacht geeft groeit!

Hiervoor is commitment en inzicht nodig. In het begin zal het onwennig zijn om je routine te doorbreken. Je gedachten een andere kant op te sturen zodat er een begin naar een nieuwe toekomst in werking wordt gezet. Dat is topsport!

De opdrachten die in de vorige 7 blogs hebt kunnen lezen staan hieronder. Wanneer je de opdrachten voor jezelf uitwerkt kun je inzicht krijgen. Met die inzichten kan je een bewuste keus maken of je veranderingen in je leven wilt aanbrengen of dat je het wilt houden hoe het nu is.

1 – wat heb ik tot nu toe gedaan/gepresteerd/bereikt (welke stappen heb ik gezet?)

2 – ben ik daar blij mee?

3 – zijn de tot nu toe genomen stappen/prestaties door jou zelf gekozen?
4 – zet de stappen op een rijtje met de belangrijkste op nummer 1

5 – schrijf achter elke item of je dit zo wilt behouden of dat je het wilt veranderen

6 – de items die je wilt veranderen en hoe je deze wilt hebben.

7 – wat is jouw waarde?

8 – wat zijn jouw authentieke leiderschapskenmerken?

9 – Je hebt vanuit de opdrachten hierboven antwoorden over belangrijke items in je leven. Maak vanuit alle antwoorden een lijst wat je in je toekomst veranderd wilt hebben.

10- Welke dagelijkse gedachten staan jouw toekomstige succes in weg?

Maak een lijst van handelingen en gedachten die je in de plaats kunt zetten voor gedachten waarvan je nu weet dat die jezelf niet (verder) helpen.

Ben je klaar om leiding te geven aan je (werk)leven?
Maak dan een afspraak voor het GRATIS Succesgesprek.

Fijne dag, maak er iets van!
Bommel & Jeanet

“WerkZeN geeft helder inzicht, brengt met haar Pit&Puur Methode balans en draagt bij aan een gezonde dosis werklust.”

Vergelijkbare berichten