Wanneer je verandering in je leven wilt, zet dan NU de eerste stap

wanneer_je_verandering_in_je_leven_wilt_zet_dan_nu_de_eerste_stap_WerkZeN

Wanneer je verandering in je leven wilt, zet dan NU de eerste stap. Je kunt verandering niet verwachten als jij niet bereid bent mee te buigen met de omgeving om je heen. Dit wil niet zeggen wanneer je verandering in je leven wilt dat je alles van andere moet accepteren van je omgeveing, maar maak bewust keuzes.

In deze reeks hebben we beschreven hoe je leven nu is en waar het naar toe kan gaan. Hoe je leven nu is, daar kun je bewust voor hebben gekozen. Maar dat kan ook door opvoeding of omgang met bepaalde personen gekopieerd of overgenomen zijn. 

Wanneer je je bewust bent van wat van jou en wat van een ander is dan kun je een bewuste keuze maken. De keuze hoe jij het wilt.

Gedachten zorgen voor een netwerk in je brein. Je brein zorgt ervoor dat je gedachten je gedrag en handelingen aansturen. Dus kun je maar beter bewust voor jouw gekozen gedachten, gedrag en handelingen kiezen.

Uit onze opvoeding, opleiding en werkzaamheden hebben we gewoontes overgenomen. Dit zijn zowel de goede als de minder goede of bevorderlijke. Wanneer je daarvan niet op de hoogte bent maar het domweg elke dag herhaalt, doe je het onbewust en heb je geen (eigen) keuze.

Het mooie is dat je er nu van op de hoogte bent en dat je zelf nieuwe gedachten, gedrag en gewoontes kunt kiezen en dus maken.

Wanneer je ervan bewust bent wat de door jou gekozen gedachten zijn, kun je hiermee aan het werk. Door bewust werkende gedachten te kiezen, zul je zien dat je leven echt gaat veranderen. 

Als je dit allemaal al weet maar bent gestagneerd in je groei, dan kan dit je wake-up call zijn. Maak gebruik van deze gouden tips. Kies gedachten die je dienen en blijf weg bij negatief nieuws, geroddel en het herhalen van deze negatief voedende gesprekken. Natuurlijk willen we het nieuws kijken maar niet 6 keer op een dag. Dat is een keuze en doe je voordeel daarmee.

Het is een hele uitdaging om de juiste gedachten te kiezen. Velen hebben dit al geprobeerd en in praktijk gebracht maar vaak ook weer laten verwateren. Daarnaast is het velen niet gelukt om de voor hun werkende gedachten voor een korte of langere periode vol te houden. En daar maken wij nu net het verschil. Als jij verandering in je toekomst wilt, hebben we in deze blogreeks beschreven hoe je een start kunt maken.

Waarom wij dit zo zeker kunnen zeggen? Wij zijn het levende bewijs.

Heb je geen tijd, geen zin en kan je alleen maar bezwaren opnoemen waarom het niet zal lukken? Dan zijn dat nu juist de gedachten waar je mee aan de slag kunt gaan. Die gedachten dienen je niet en houden je tegen in de vooruitgang in je leven. Wanneer je gezonde verandering in je leven wilt, kun je NU de eerste stap zetten.

Ben je klaar om leiding te geven aan je (werk)leven?
Maak dan een afspraak voor het GRATIS Succesgesprek.

De opdrachten die in de vorige 8 blogs hebt kunnen lezen staan hieronder. Wanneer je de opdrachten voor jezelf uitwerkt kun je inzicht krijgen. Met die inzichten kan je een bewuste keus maken of je veranderingen in je leven wilt aanbrengen of dat je het wilt houden hoe het nu is.

1 – wat heb ik tot nu toe gedaan/gepresteerd/bereikt (welke stappen heb ik gezet?)

2 – ben ik daar blij mee?

3 – zijn de tot nu toe genomen stappen/prestaties door jou zelf gekozen?
4 – zet de stappen op een rijtje met de belangrijkste op nummer 1

5 – schrijf achter elke item of je dit zo wilt behouden of dat je het wilt veranderen

6 – de items die je wilt veranderen en hoe je deze wilt hebben.

7 – wat is jouw waarde?

8 – wat zijn jouw authentieke leiderschapskenmerken?

9 – Je hebt vanuit de opdrachten hierboven een antwoorden over belangrijke items in je leven. Maak vanuit alle antwoorden een lijst wat je in je toekomst veranderd wilt hebben.

10- Welke dagelijkse gedachten staan jouw toekomstige succes in weg?

Maak een lijst van handelingen en gedachten die je in de plaats kunt zetten voor gedachten waarvan je nu weet dat die jezelf niet (verder) helpen

Fijne dag, maak er iets van!
Bommel & Jeanet

WerkZeN geeft helder inzicht, brengt met haar Pit&Puur Methode balans en draagt bij aan een gezonde dosis werklust.

Reacties zijn gesloten.