verander jezelf dan veranderd je omgeving ook

Verander jezelf dan verandert je omgeving

Verander jezelf dan verandert je omgeving ook. Misschien zul je denken hoe kan dat dan? Een simpel voorbeeld is wanneer jij iemand groet in de ochtend. Loop je mompelend langs je collega’s met je hoofd naar beneden hen min of meer negerend, dan krijg je ook een wat minder enthousiaste begroeting terug. Wanneer je rechtop…

Verander jezelf dan verandert je omgeving ook. Misschien zul je denken hoe kan dat dan? Een simpel voorbeeld is wanneer jij iemand groet in de ochtend. Loop je mompelend langs je collega’s met je hoofd naar beneden hen min of meer negerend, dan krijg je ook een wat minder enthousiaste begroeting terug. Wanneer je rechtop met een glimlach hen goedemorgen wenst, kun je ervan op aan dat je een hele andere reactie van hen krijgt. Zo werkt het met alles.  

Wanneer je niet blij bent hoe de dingen in je leven gaan en dat anders zou willen, dan moet je zelf iets veranderen. 

Verander jezelf dan verandert je omgeving is de start van een nieuw begin.

Een inspirerend verhaal hieronder: 

Verandering

Als jongvolwassene wilde ik dat de wereld anders was. Ik wilde dat ik dit kon veranderen maar dat lukte mij niet. Als volwassenen dacht ik, ik pak het kleiner aan en ga mijn land veranderen. Ik deed mijn best en probeerde mijn land te veranderen. Ik kwam erachter dat het mij ook niet lukte om mijn land te veranderen. Ik dacht: “Ik verander mijn stad”. Maar ook mijn stad kreeg ik niet veranderd. Ik pakte het nog kleiner aan en probeerde mijn familie te veranderen. Maar wederom lukte het me niet om in mijn familie veranderingen te krijgen. Nu ben ik een oudere man en ben ik te weten gekomen dat als ik iets wil veranderen, ik eerst mijzelf moet veranderen. 

Wanneer ik dit inzicht eerder had gekregen en zelf eerder was veranderd, zou er ook verandering in mijn familie zijn geweest. Wij als familie hadden weer het verschil in de stad kunnen maken. Vanuit de stad had het landelijk invloed kunnen hebben en zo gaat een balletje rollen. 

 

Vergelijkbare berichten