Oordelen, WerkZen

Oordelen

Om een andere toekomst te krijgen, zijn er om te beginnen al drie aanpassingen die je kunt uitvoeren om verandering te bewerkstelligen.-Loslaten-Oordelen -Omdenken  Het is zo makkelijk om een oordeel te hebben over een ander. Wanneer je iemand ziet, hoort of door een ander met iets of iemand wordt geconfronteerd, is het er al. Maar waarom…

Om een andere toekomst te krijgen, zijn er om te beginnen al drie aanpassingen die je kunt uitvoeren om verandering te bewerkstelligen.
-Loslaten
-Oordelen 
-Omdenken 

Het is zo makkelijk om een oordeel te hebben over een ander. Wanneer je iemand ziet, hoort of door een ander met iets of iemand wordt geconfronteerd, is het er al. Maar waarom eigenlijk? Wie ben jij om ongevraagd die te geven over een ander? Zeker als het jou niet aan gaat. Het kan vaak al om simpele dingen gaan zoals de jas die iemand aan heeft wat niet jouw stijl is. Wat dient het jou om die jas wel of niet mooi te vinden? Heb je profijt bij? Nee die is er niet. Waar je wel profijt bij hebt, is om er geen oordeel over te hebben.

Zoals je al hebt kunnen lezen in de voorgaande blog “Loslaten”, dient het je niet om aandacht en energie te geven aan iets onbenulligs als jouw oordeel over een “Jas”, geef hem dan niet! Wanneer je erop gaat letten, zul je merken hoe vaak jij, of een ander, bezig is met een oordeel geven over iets of iemand.
Je kunt er ook voor kiezen aandacht te geven aan je eigen gedrag, handeling, uitspraken en gedachten.

Vergelijkbare berichten