omdenken, WerkZen

OmDenken

Om een andere toekomst te krijgen, zijn er om te beginnen al drie aanpassingen die je kunt uitvoeren om verandering te bewerkstelligen.-Oordelen -Loslaten -Omdenken  Wanneer je geen aandacht geeft aan je denken over gebeurtenissen die niet leuk zijn geweest, leiden je gedachten hierover een eigen leven. Wat je meemaakt, dwaalt rond in je gedachten.Wanneer je iemand…

Om een andere toekomst te krijgen, zijn er om te beginnen al drie aanpassingen die je kunt uitvoeren om verandering te bewerkstelligen.
-Oordelen
-Loslaten 
-Omdenken 

Wanneer je geen aandacht geeft aan je denken over gebeurtenissen die niet leuk zijn geweest, leiden je gedachten hierover een eigen leven. Wat je meemaakt, dwaalt rond in je gedachten.
Wanneer je iemand tegenkomt dan vertel je jouw gedachten over de onprettige gebeurtenis en maak je het opnieuw mee met de daarbij behorende gevoelens.
De gedachten die je omzet in woorden beheersen dan je leven en blijven in leven doordat jij het voeding (aandacht) geeft.

Dingen gebeuren zonder dat jij het in de hand hebt. Hoe je op gebeurtenissen reageert, heb jij wel in de hand. Je kunt namelijk op verschillende manieren reageren op bepaalde gebeurtenissen.

Vb.
Je collega komt voor de zoveelste keer te laat op haar werk waardoor jij werkzaamheden voor haar moet oppakken.
Je kunt de situatie niet veranderen. Het is namelijk al gebeurd, ze is te laat en het werk heb je al voor haar moeten oppakken.
Je kunt dan denken of erover klagen tegen andere collega’s: “Ze is altijd te laat, wat een …..”
Je kunt ook omdenken
Je kunt ervoor kiezen om er niet met je collega’s over spreken en aan de laatkomer gemeend geïnteresseerd vragen “hoe gaat het met je?”
(je weet maar nooit wat de reden is en misschien is die wel heel legaal??)

Wat het jou oplevert is dat als je er geen oordeel over hebt dat het je ook geen onnodige stress geeft en dat het voorval geen invloed op jouw mind en gevoel heeft.

Vergelijkbare berichten