ik-voel-het-aan-mijn-water

Ik voel het aan mijn water

Ik voel het aan mijn water is ondernemen met onderbuikgevoel: met je intuïtie. Niets zweverigs aan! Ons onderbuik is eerder een wijze raadgever. Hoe vaak heb je al meegemaakt dat je een ‘onbestemd’ gevoel hebt? Iets in je lijf, in je onderbuik, laat jou voelen dat er ‘iets’ niet klopt of zuiver is. Een opmerking…

Ik voel het aan mijn water is ondernemen met onderbuikgevoel: met je intuïtie. Niets zweverigs aan! Ons onderbuik is eerder een wijze raadgever. Hoe vaak heb je al meegemaakt dat je een ‘onbestemd’ gevoel hebt? Iets in je lijf, in je onderbuik, laat jou voelen dat er ‘iets’ niet klopt of zuiver is. Een opmerking of gedrag van een medewerker, een zakelijke deal, de sfeer tijdens een vergadering: je lichaam communiceert veel vaker dan je denkt. Luisteren naar die stem, is ons veelal vreemd waardoor een dergelijk gevoel ‘onbestemd’ is en blijft omdat ons ratio deze ‘stem’ veelal wegwimpelt of niet wil horen.

Negatieve gevoelens

Je hebt vast wel eens meegemaakt dat die ene opmerking of dat gedrag van een collega/medewerker toch negatieve gevolgen kreeg? Wellicht voelde je het aan je water en heb je het gevoel genegeerd. Of die ene zakelijke deal die uiteindelijk toch klapte. Je had destijds een onbestemd gevoel waargenomen en met je hoofd weggewuifd. 

Wij zijn groot gedeelte water

Weet dat water een geleider is van informatie. Een volwassen lichaam bestaat voor gemiddeld 70% uit water. Bedenk dan hoeveel informatie ons lichaam ontvangt. Informatie in de vorm van gedachten, geschreven berichten en gesproken woorden. “Ik voel het aan mijn water” is al een oud spreekwoord, geloof daarin.

Wetenschap

De Japanse wetenschapper Masaru Emoto heeft jaren geleden wetenschappelijk aangetoond dat water van structuur verandert bij informatie-overdracht. Dit heeft hij aangetoond door waterkristallen te bevriezen en fotograferen nadat dit water was blootgesteld aan informatie: geschreven en gesproken. De kristallen van het water dat het woord ‘dankbaarheid’ had ontvangen, vormden een harmonieuze mandala in balans. De kristallen van het water dat het woord ‘haat’ had ontvangen, vormden chaotische kristallen in disbalans.

Kunnen wij hier iets mee

Hoe mooi dat wij als mens dus disbalans in ons water (onderbuik) kunnen voelen. Nu nog de moed hebben op dit gevoel te vertrouwen en ernaar te handelen. Deze tijd vraagt om ondernemerschap waarbij niet alleen ons hoofd de regie heeft over ons handelen en onze besluitvorming. We zijn immers meer dan ons denken!

“Ik voel het aan mijn water” wat zegt het woordenboek hierover

Volgens het woordenboek betekent “Ik voel het aan mijn water” het instinctief aanvoelen, het gevoel wat je altijd al hebt geweten!!   

Volgens de enyclpodie betekend intuitie eigenschap dat je iets aanvoelt zonder erover te denken”

Vergelijkbare berichten