Wanneer je iets doet, doe het dan goed.

Het is zo makkelijk om ja te zeggen als iemand wat vraagt. Je kan er namelijk je eigen draai aan geven hoe jij wilt dat het uitgevoerd wordt. Maar als iedereen dat nu doet, krijg je een hele andere uitkomst dan wat de bedoeling was. Wanneer je iets doet, doe het dan goed of zeg gewoon nee.

Voor velen is het een probleem om nee te zeggen. Geen nee kunnen zeggen omdat je dan niet aardig gevonden wordt. Maar nee zeggen is duidelijker en eerlijker dan ja zeggen en het niet doen of anders doen.

Er was eens een koning. Zijn naam was Johannes. De koning wilde een mooie vijver hebben van melk om zijn koninkrijk te verfraaien. De koning zei tegen enkele van zijn arbeiders dat ze een vijver moesten uitgraven. Toen de vijver gegraven was, deed de koning een aankondiging aan zijn volk. Uit elk gezin moest één persoon nog diezelfde nacht een glas melk in de vijver leeggieten. Zo zou de vijver de volgende morgen vol met melk moeten zijn. Na ontvangst van deze mededeling, maakte iedereen zich klaar om de opdracht uit te voeren. Een man bereidde zich voor om ‘s nachts de melk mee te nemen, maar bedacht zich. Aangezien iedereen melk zou brengen, kon hij gewoon een glas water meenemen en deze in de vijver gieten. Het was toch donker, dus niemand zou merken wat hij had bedacht. Dus zo goot hij een glas water in de vijver en ging snel terug naar huis. De volgende ochtend was de koning erg opgewonden en nieuwsgierig naar zijn nieuwe droomvijver. Toen de koning bij de vijver aankwam zag hij tot zijn verbazing dat de vijver alleen gevuld was met water!

Reacties zijn gesloten.