Zo binnen zo buiten

zo binnen zo buiten, werkzen

Zo binnen zo buiten betekent dat de buitenwereld laat zien wat er in jouw binnenwereld gebeurt.
Zie jij wat er nu in de wereld om ons heen gebeurt? Er wordt veel gesproken over buitensluitingen. Wat zegt dit over jouzelf? Wat spiegelt het jou? Wat er macro gebeurt, spiegelt vaak wat er micro aanwezig is en speelt. Zo binnen, zo buiten.

Wie sluit wie nu buiten? Hoe vaak sluit jij jezelf buiten wanneer je je aanpast aan de wensen van anderen? Wanneer je anderen pleast? Wie laat jij dan in de kou staan? Ook zijn er vaak negatieve dingen van onszelf die we ontkennen of niet willen zien. Is het niet zo dat jijzelf ook weleens iemand buiten hebt gesloten? In de kleuterklas, op het schoolplein, een collega of iemand in de supermarkt. Iemand negeren, is immers ook iemand buitensluiten. Over iemand roddelen, is ook iemand in de kou laten staan.

Ter inspiratie onderstaand Indisch verhaal.

‘Een hond rende een spiegelpaleis binnen. Alle wanden waren voorzien van spiegels. De hond zag ineens allemaal honden. Hij gromde en de honden gromden terug. Hij liet zijn tanden zien en alle honden lieten hun tanden zien. De hond werd woedend en alle honden werden woedend. De hond schrok hier zo van, bleef rennen en stortte uiteindelijk van uitputting in elkaar. Had hij maar 1 x met zijn staart gekwispeld, dan hadden al zijn spiegelbeelden hetzelfde vriendelijk gebaar teruggegeven.’

Reacties zijn gesloten.