jouw daden hebben invloed

Jouw daden hebben invloed

Neem jij wel eens je dagelijkse leven onder de loep? Wat heb je vandaag gezegd? Wat heb je vandaag gedaan? Allemaal vragen waar we niet echt bij stil staan. In deze moderne hectische tijd zijn we aan het rennen en vliegen. Non stop staan we aan en zijn we bereikbaar. Via onze telefoon staan we…

Neem jij wel eens je dagelijkse leven onder de loep? Wat heb je vandaag gezegd? Wat heb je vandaag gedaan? Allemaal vragen waar we niet echt bij stil staan. In deze moderne hectische tijd zijn we aan het rennen en vliegen. Non stop staan we aan en zijn we bereikbaar. Via onze telefoon staan we in contact met de buitenwereld en laten we zien hoe goed we het hebben en doen.

Maar is dat wel zo belangrijk?
Is uiterlijke vertoon je leven of zou het verstandig kunnen zijn om eens bij jezelf naar binnen te kijken? We hebben op school geen vak “Innerlijke reflectie”. Zou het niet mooi zijn wanneer je hiermee wordt opgevoed zodat je zicht krijgt op wat je dagelijks doet en wat je kunt verbeteren? Omdat je leert dat jouw daden invloed hebben op en in de wereld.

Onderstaand een inspirerend verhaal

Er was eens een jongetje die naar zijn oma keek terwijl zij een brief aan het schrijven was. Op een bepaald moment vroeg hij:

“Oma, schrijf je een verhaaltje over wat we samen hebben meegemaakt? Of schrijf je misschien een verhaaltje over mij?”

Oma stopte met schrijven en zei: “Ik schrijf inderdaad over jou. Maar belangrijker dan woorden is het potlood waarmee ik schrijf. Ik zou willen dat jij later, als je groot bent, net zoals dit potlood wordt.”

Het jongetje keek nieuwsgierig naar het potlood maar kon er niets bijzonders aan ontdekken. “Maar het is een gewoon potlood, niets speciaals”, zei het jongetje. Oma antwoordde: “Het is maar hoe je ernaar kijkt. Het potlood heeft vijf bijzondere dingen die jou tot iemand zullen maken die altijd in vrede zal leven met de wereld.

Ten eerste. Wil je één zijn met het leven, luister dan regelmatig naar je innerlijk en je zult horen welke richting je kunt gaan.

Ten tweede: Af en toe moet ik stoppen met schrijven om de punt te kunnen slijpen. Daardoor heeft het potlood een beetje pijn, maar het wordt er scherper van. Dus je moet wat pijn kunnen verdragen. Het maakt je tot een beter mens.

Ten derde. Als je met een potlood schrijft, kun je altijd uitgummen wat je schreef. De les is dat corrigeren wat we gedaan hebben niet slecht is. Het helpt ons om rechtvaardig door het leven te kunnen gaan.

Ten vierde. Het belangrijkste van een potlood is niet het hout of de buitenkant, maar het grafiet dat erin zit.

Ten vijfde en tenslotte. Wat een potlood bijzonder maakt, is dat het altijd een spoor achterlaat. Besef goed dat alles wat je in je leven doet, sporen zal achterlaten. Vergeet dat nooit.”

Vergelijkbare berichten