inzicht in mijn leven, werkzen

Inzicht in mijn leven

Inzicht in mijn leven krijgen, is een vraagstuk dat velen niet meekrijgen in hun opvoeding. Het is ook geen vak op school wat eigenlijk wel zou moeten voor je ontwikkeling. Wanneer je jezelf meer bezighoudt met het vraagstuk “hoe krijg ik inzicht in mijn leven?” zou dit jezelf, je familie en je werkomgeving ten goede…

Inzicht in mijn leven krijgen, is een vraagstuk dat velen niet meekrijgen in hun opvoeding. Het is ook geen vak op school wat eigenlijk wel zou moeten voor je ontwikkeling.

Wanneer je jezelf meer bezighoudt met het vraagstuk “hoe krijg ik inzicht in mijn leven?” zou dit jezelf, je familie en je werkomgeving ten goede komen.

Wanneer je inzicht in je leven hebt en je daar mee bezighoudt kun je gedachten en handelingen die je denkt en uitvoert bijsturen. Het feit dat je bewust wordt van wat en hoe je dingen doet, geeft je de mogelijkheid tot inzicht te komen. Daarnaast kun je aanpassingen maken waar het verbeterd kan worden.

Inspiratie

Pieter was een gezegend man. Vanaf zijn geboorte heeft hij zich nooit zorgen hoeven maken over een inkomen. Daarnaast heeft hij het geld wat hij heeft gekregen uit een erfenis door hard werken kunnen laten groeien. Zijn motto was, werken, werken en werken. Hierdoor had hij alles.

Toch knaagde er iets aan hem. Had hij wel echt alles? Zijn leven bestond uit werken om geld te maken en geld te behouden. Hij had geen gezin en zijn vrienden waren misschien wel vrienden omdat hij zo rijk was. Hij kon alles kopen maar was hij gelukkig?

Hij wilde graag meer betekenen voor zijn medemens maar wist niet hoe. Alleen geld geven was niet bevredigend. Hij besprak dit met de mensen die op zijn pad kwamen maar die gaven hem geen bevredigend antwoord.

Ook die morgen toen hij overstak bij het zebrapad vroeg hij aan Mark, degene die naast hem stond, “weet jij hoe je erachter kan komen om meer te betekenen in deze wereld”?

Voor zijn neus stuikende een man en viel op de grond waardoor die zich lelijk bezeerde. Mark schoot hem te hulp en keek naar Pieter om hem te helpen. Pieter stond met zijn handen in zijn zak te kijken hoe de man bebloed op de grond lag maar deed niks. Toen Mark hem aansprak om de man te helpen opstaan, kwam hij in actie en hielp samen met Mark de man naar een bankje toe.

Mark keek Pieter aan en zei, “nu heb je antwoord op je vraag”. Herken een situatie als die zich voordoet en kom dan in actie!

 

 

Vergelijkbare berichten