hoe krijg ik flow in mijn werkzaamheden

Hoe krijg ik flow in mijn werkzaamheden

Flow is een moeiteloze stroom in dat wat jij onderneemt. Deze flow draagt bij aan ontspanning, plezier, vertrouwen en succes. Flow creëer je door good vibes aan je acties te koppelen. Good vibes zijn hart gedragen intenties die jou, anderen en de wereld om je heen inspireren en aansteken.   Good vibes ontstaan ook wanneer je een moment neemt en bewust gevoelens van dankbaarheid toelaat. Er is altijd wel…

Flow is een moeiteloze stroom in dat wat jij onderneemt. Deze flow draagt bij aan ontspanning, plezier, vertrouwen en succes. Flow creëer je door good vibes aan je acties te koppelen. Good vibes zijn hart gedragen intenties die jou, anderen en de wereld om je heen inspireren en aansteken.  

Good vibes ontstaan ook wanneer je een moment neemt en bewust gevoelens van dankbaarheid toelaat. Er is altijd wel iets om dankbaar voor te zijn. Een mooie herinnering, een zonnestraal op je huid, de smaak van verse koffie in je mond, het horen van de stem van een dierbare, het horen van gelach van een kind, het getsjirp van een vogel, de geur van versgebakken brood, een goede nachtrust, een behaald doel, een lekkere lunch, een wandeling in de buitenlucht. Noem maar op. Onlosmakelijk zijn hierbij zintuigen betrokken. Zintuigprikkelend.  

Dankbaarheid tovert een glimlach op je gezicht en maakt gelukshormonen aan waardoor plezier groeit in dat wat je doet. De uitdrukking ‘bij voorbaat dank’ brengt beweging in dat wat je graag gerealiseerd ziet en wenst. Door bij voorbaat al dankbaar te zijn voor het resultaat, kun je er losser mee omgaan, het meer in vertrouwen loslaten waardoor er flow ontstaat. 

Je hebt vast weleens flow ervaren. Het zijn de momenten waarin je je niet druk maakt, minder moet, plezier beleeft en vertrouwen hebt.  

 In het woord dankbaar zit ook het woord ge-baar. Met een dankbaar gebaar, creëer je iets nieuws: een nieuwe baring. Wat wil jij graag realiseren en wees bij voorbaat al dankbaar voor de realisatie. Merk op hoe je dan handelt.  

 Veel plezier gewenst met het behalen van je Next level Succes in Werk & Leven. 

Dankbaarheid: 

Een doosje met kusjes 

Een vader bestrafte zijn vijfjarige dochtertje omdat zij overvloedig mooi, verguld papier had gebruikt om een cadeautje in te pakken. Geld was er niet in overvloed en hij was boos omdat zij dit dure papier zomaar had gebruikt. 

De volgende morgen bracht het meisje het vergulde, ingepakte cadeautje naar haar vader en zei “Hier, papa, dit is speciaal voor jou!” 

Met stomheid geslagen en aangegrepen door het voorval, betreurde de vader zijn woede-uitbarsting van de vorige dag. Zijn dochtertje aanvaardde zijn excuses maar al te graag en nieuwsgierig opende hij de doos. Hij ontdekte dat er helemaal niets inzat. Hij schreeuwde tegen haar: “Weet je dan niet dat het heel wreed is om iemand een lege doos te geven, er moet altijd een cadeautje in zitten!”. 

Het meisje kreeg tranen in haar ogen en zei “Maar papa, de doos is niet leeg, ik heb haar gevuld met heel veel kusjes, alleen voor jou!” 

De vader was volledig van de kaart en omarmde zijn dochter liefdevol, hopende dat zij hem ooit zijn boze reactie zou kunnen vergeven. 

Enige tijd later, werd het meisje getroffen door een ernstige ziekte en ze stierf. De vader heeft het doosje nog steeds bij zich, dicht bij zijn bed, en elke keer als zijn verdriet hem overmant, pakt hij het doosje, neemt er een verbeelde kus uit en herinnert zich de liefde die zijn dochter in haar cadeau had gestoken. 

Vergelijkbare berichten