gaan dingen niet zoals je wilt

Gaan dingen niet zoals je wilt

Ken je dat? Dat de dingen niet gaan zoals je wilt. Je een idee in je hoofd hebt van hoe iets moet gaan zoals jij wilt en dat je je daar dan aan vasthoudt en blind op staart? Zo standvastig dat je andere mogelijkheden niet ziet of hoort; laat staan ervoor open staat.  Een mind is als een parachute, het werkt niet als het niet…

Ken je dat? Dat de dingen niet gaan zoals je wilt. Je een idee in je hoofd hebt van hoe iets moet gaan zoals jij wilt en dat je je daar dan aan vasthoudt en blind op staart? Zo standvastig dat je andere mogelijkheden niet ziet of hoort; laat staan ervoor open staat. 

Een mind is als een parachute, het werkt niet als het niet open is 

Heb jij het in de hand als dingen niet gaan zoals je wilt

Het hebben van een open mind, het gebruik van gezond verstand en het luisteren naar je gevoel zijn waardevolle eigenschappen bij het maken van keuzes.  

Wanneer dingen niet gaan zoals jij wilt, heeft dat veelal te maken met verwachtingen en ideeën die jij hebt hoe dingen zouden moeten gaan. Hiermee kun je vastlopen en jezelf (onbewust) vastzetten.  

Soms liggen oplossingen om de hoek en verwachten wij het ergens voor ons 

Onderstaand verhaal beschrijft dit helder. Veel inspiratie gewenst! 

Een oude man was een overtocht aan het maken op zee. Geheel onverwachts kwam er een storm opzetten en door de hoge golven zag hij een rotsformatie niet waartegen zijn boot sloeg. Hij was uren bezig om met hard werken het water dat naar binnen stroomde uit te scheppen. Tevergeefs. Toen het rustiger weer werd en de zon kwam opsteken, moest hij blijven scheppen om zichzelf van de verdrinkingsdood te redden. Het was vechten tegen de bierkaai. Toen kwam er een zeilboot aan. Toen ze dichtbij waren, riepen ze: “Kom op, spring in de boot!” En de oude man zei: “Nee, nee! Ik heb gebeden en God zal me redden.”  

Het water bleef binnenstromen en uitgeput ging de man zitten. Op het moment dat hij wilde opgeven, kwam er een grote motorboot langs. De boot was bijna volgelopen en de mensen op de motorboot spoorden hem aan in de boot te springen en zichzelf te redden. Weer zei hij: “Nee, nee, nee. God zal me redden! Ik bid dat God me redt!”  

Op het laatst zonk de boot steeds dieper en kon hij zich nog maar net drijvend houden. De vermoeidheid sloeg toe en hij kon nog net zijn hoofd nog boven de golven uitsteken. Toen kwam er een helikopter. Die ging vlak boven hem hangen en de bestuurders riepen: “Kom op, dit is je laatste kans! Kom erin!” Maar toch zei hij: “Nee, nee, nee… God zal me redden!”  
       
Tenslotte verdween zijn hoofd onder water en hij verdronk. Toen hij in de hemel kwam klaagde hij tegen God: “God, waarom heeft u niet geprobeerd mij te redden?” God bleef rustig en zei tegen hem: “Ik heb een zeilboot gestuurd, een motorboot en een helikopter. Maar je hebt er niets mee gedaan. Heb je niet geleerd om de zintuigen en je verstand die ik je gegeven heb te gebruiken?” 

Vergelijkbare berichten