beste leidinggevende herken je in een crisistijd WerkZen, Stress

Beste leidinggevende herken je in een crisistijd

Crisis helpt om de beste leidinggevende uit jezelf, je werk en je leven te halen. Een crisis brengt je leven tot stilstand. Er wordt aan de noodrem getrokken. Halt, stop met dat wat je doorgaans doet. En dit noodgedwongen stoppen brengt veel weerstand. Help, hier heb ik niet om gevraagd. En Help, wat nu? En…

Crisis helpt om de beste leidinggevende uit jezelf, je werk en je leven te halen. Een crisis brengt je leven tot stilstand. Er wordt aan de noodrem getrokken. Halt, stop met dat wat je doorgaans doet. En dit noodgedwongen stoppen brengt veel weerstand. Help, hier heb ik niet om gevraagd. En Help, wat nu?

En stilstand is slecht voor de zaken. Stilstand is immers achtergang. Echter wie heeft bepaald dat achteruitgang niet goed is? Soms moeten we teruggaan om te evalueren wat wel en wat niet het gewenste resultaat heeft geboekt. Zijn de doelen wel behaald? Kan het anders? Kan het efficiënter? Effectiever? Met meer plezier? Brengt de terugblik wel voldoening?

Een crisis brengt je in het NU. En NU is het enige moment om bewust te kiezen wat je wilt bereiken. In het nu kun jij bewust leiding nemen en leidinggeven. Hoe dan? Door je hart te betrekken bij je keuzes. Dan kun je je hoofdzaken onderscheiden van bijzaken en constructief, ontspannen en met werklust ondernemen.

Stilstand laat je voelen. De weerstand, frustratie en zelfs angst voor verandering. Stilstand nodigt uit te kiezen hoe het anders kan en waar je energie van krijgt.

Onze ervaring en waarheid is:
“Hoe meer enthousiaste werklust en succes je in je denken creëert en ervaart, hoe meer jij ook deze kwaliteiten in jezelf, jouw werk en in relatie met je werknemers en collega’s zult ervaren en uitdragen.”

En …. Het blijft een hele uitdaging om werklust en succes in je denken te creëren.

Vergelijkbare berichten