pas op de plaats werkzen

Pas op de plaats

n deze gekke, drukke maatschappij blijven we veelal in de run- en doe modus. Wanneer je merkt dat je vast zit in gewoontes of in dezelfde cirkels blijft rennen, is het tijd voor een pas op de plaats en reflectie. Wanneer je ‘stil staat’ kun je voelen wat er in jou speelt. In een run-…

n deze gekke, drukke maatschappij blijven we veelal in de run- en doe modus. Wanneer je merkt dat je vast zit in gewoontes of in dezelfde cirkels blijft rennen, is het tijd voor een pas op de plaats en reflectie. Wanneer je ‘stil staat’ kun je voelen wat er in jou speelt.

In een run- en doe modus is het onmogelijk om te voelen, ga je vaak aan je eigen grenzen voorbij en creëer je onbewust onrust en stress. In het nu ben je in staat om te voelen. In het nu ervaar je vreugde en voldoening. Daarom is het zo belangrijk niet alleen op het einddoel te focussen en ook op de weg er naar toe.

Wanneer neem jij de tijd om een pas op de plaats te maken om jezelf eens de volgende vragen te stellen.

Waar loop ik uit de pas?
Wat past mij niet (meer)?
Waar ben ik uit balans?
Wat brengt mij uit het lood?
Wat brengt mij van het padje?
Wat of wie brengt mij van de wijs?
Wat brengt mij van de leg?
Waar pas ik me aan?
Wat trek ik me aan?
Wat is er onder mijn huid gekropen?
Hoe ontlaad ik me?
Waar en hoe laad ik mij op?

De antwoorden die je op deze vragen zult vinden, zijn veelal gerelateerd aan externe factoren. Deze externe factoren zijn er altijd en wanneer je niet in contact bent met je zelf, ga je zo mee met de dynamiek, sleur of roes van de dag. In hoeverre laat je je leven of leef je in de overlevingsstand?

Plezier komt van binnenuit en zolang je je voedt van buitenaf, is het vaak lastig te verteren, is het weinig voedzaam, vreet het energie en heb je snel weer honger naar iets van buitenaf. Voeding zoeken buiten jezelf duidt vaak dat je ergens ontevreden over bent. Je bent weg van je innerlijke vrede, weg van je gevoel en zijn en je zoekt met denken en doen vervulling buiten je. Je bent niet aanwezig in het nu en bij jezelf om contact te kunnen hebben met de vervulling in jezelf. Je bent zo vervuld met licht, liefde, kracht, verlangens, potentie en zo veel meer.

Neem vaker een pas op de plaats om naast het doen en denken ook te (durven) voelen en zijn. Jij weet wat jou dient en voedt en het enige wat je hoeft te doen is letterlijk en figuurlijk stil te staan bij en met jezelf.

 

Vergelijkbare berichten