geef aandacht aan wat je doet

Geef aandacht aan wat je doet

Geef aandacht aan wat je doet begint door je gewoontes en automatische handelingen onder de loep te nemen. Als je aandacht geeft aan wat je doet merkt je omgeving dit op. Kijk hoe jij daarop reageert en of je jouw reacties wenselijk vindt. Je reageert namelijk vaak vanuit een automatisch systeem wat bij jou in…

Geef aandacht aan wat je doet begint door je gewoontes en automatische handelingen onder de loep te nemen. Als je aandacht geeft aan wat je doet merkt je omgeving dit op. Kijk hoe jij daarop reageert en of je jouw reacties wenselijk vindt. Je reageert namelijk vaak vanuit een automatisch systeem wat bij jou in de loop der jaren is ingeslepen. Misschien nu je het jaren later bekijkt vind je het niet meer bij jouw nieuwe ik passen.

Dit geldt voor gedachtes, reacties en handelingen die je dagelijks doet. Wanneer je wilt dat iets verandert, begin dan bij jezelf!

Hieronder een inspirerend verhaal:

Op een dag vond een man op de zolder van zijn opa een heel oud boek. Er stonden vele verhalen in het boek met onder andere het verhaal van de ‘steen van verandering’. De steen was zeer speciaal: hij kon namelijk elk metaal veranderen in goud. De steen zag eruit als een kiezelsteen met het verschil dat deze warm aanvoelde.

De man ging op zoek naar deze bijzondere steen. Maar waar moet je beginnen? Hij reed rond en kwam aan zee waar hij zijn zoektocht begon.

Wanneer hij een kiezel had vastgehouden gooide hij hem in zee zodat hij niet twee keer dezelfde kiezel oppakte. Elke kiezel die niet warm aanvoelde gooide hij in zee. Dag in dag uit pakte hij een kiezel en gooide deze in zee. Hij werd gefrustreerd omdat hij de kiezel niet vond, maar hij gaf niet op. De tijd verstreek van weken in maanden.

Dag in dag uit gooide hij kiezels in de zee. Maar zijn geduld werd beloond. Hij pakte een kiezel die warm was. Maar voordat hij het doorhad had hij de steen van verandering in de zee gegooid.

Door weken en maanden dezelfde handeling te herhalen was het zo een gewoonte geworden om de kiezels in zee te gooien dat hij zich pas te laat realiseerde dat waar hij op naar zoek was had gevonden.

Vergelijkbare berichten