We worden uitgenodigd ons leven niet meer te lijden, maar te leiden

We worden uitgenodigd ons leven niet meer te lijden, maar te leiden

Zonder dat we het doorhebben is er een routine in ons leven opgebouwd. Hebben we hiervoor bewust gekozen of is het erin geslopen? Het zou geweldig zijn als we ons bewust gaan worden hoe die routine erin is geslopen. Is die routine eigenlijk wel wat je wilt? Hoe verander je die routine? Als je namelijk…

Zonder dat we het doorhebben is er een routine in ons leven opgebouwd. Hebben we hiervoor bewust gekozen of is het erin geslopen?

Het zou geweldig zijn als we ons bewust gaan worden hoe die routine erin is geslopen. Is die routine eigenlijk wel wat je wilt? Hoe verander je die routine?

Als je namelijk inzicht krijgt in hoe jij je leven lijdt, kun je het ombuigen en naar jouw hand zetten. Je leven leiden.

Tijdens je opvoeding, het naar school gaan, je eerste baantje heb je onbewust gewoonten gekopieerd en je eigengemaakt. Dit is niet erg als je het eens bent met deze gewoonten. Maar wat nou als je er nooit over nagedacht hebt en omdat iedereen het zo deed jij dit ook zo bent gaan doen?

Het antwoord is simpel. Wil je iets anders in je werk bereiken? Wil je een leuke partner? Wil je een gezonder lichaam? Het is allemaal mogelijk wanneer je de regie over je leven in eigen handen neemt.

Als je hierover nadenkt dan zijn er mogelijkheden voor jou. Dit wil niet zeggen dat het niet goed is wat je nu doet of al hebt. Maar daag jezelf uit om te kijken wat je nog meer kan bereiken in het leven.

Inzicht te krijgen in wat je hebt, is de eerste stap naar verandering in wat je wilt bereiken. Je kunt namelijk niet op de bovenste tree van de trap komen als je de onderliggende treden niet hebt bewandeld.

Natuurlijk kan je in je enthousiasme treden overslaan. Maar een stevige fundering blijft langer overeind en zal je meer houvast geven.

Ga jij de uitdaging aan om je toekomst te veranderen? In de komende blogs zullen we opbouwend oefeningen krijgen hoe je het heft in eigen handen kunt nemen.

Je hebt in de vorige blog de eerste opdracht kunnen lezen. Deze staan hieronder met de nieuwe opdracht erbij.

De opdracht die je in de vorige blog hebt kunnen lezen staat hieronder. 

  1. wat heb ik tot nu toe gedaan/gepresteerd/bereikt (welke stappen heb ik gezet?)
  2. ben ik daar blij mee?
  3. zijn de tot nu toe genomen stappen/prestaties door jou zelf gekozen?
  4. zet de stappen op een rijtje met de belangrijkste op nummer 1

 

Fijne dag, maak er iets van!
Bommel & Jeanet

“WerkZeN geeft helder inzicht, brengt met haar Pit&Puur Methode balans en draagt bij aan een gezonde dosis werklust.”

 

Vergelijkbare berichten