mindfulness op het werk, werkzen bedrijfstraining

Mindfulness op het werk

    Mindfulness op het werk zijn helpt je beter, enthousiaster en gefocust te werken. Dit resulteert in goede resultaten zonder dat je hierdoor stress krijgt. Wil dat niet iedereen? Dit bereik je niet door alleen mindfulness op het werk te zijn. Je moet je mindfulness je eigen maken en door de hele dag door…

   

Mindfulness op het werk zijn helpt je beter, enthousiaster en gefocust te werken. Dit resulteert in goede resultaten zonder dat je hierdoor stress krijgt. Wil dat niet iedereen?

Dit bereik je niet door alleen mindfulness op het werk te zijn. Je moet je mindfulness je eigen maken en door de hele dag door heen beleven. Zowel in je privé als werkleven. Een belangrijk onderdeel daarvan is het sturen van je gedachten.

Wat denk jij!!!!!!

Rust in je leven creëren je zowel privé als op het werk bereik je door je denken. Waarom doen we dan niet meer ons best om te denken aan wat we willen in plaats van aan aandacht te geven aan wat we niet willen.

Daarnaast denken we vaak in het verleden en/of in de toekomst. Wat inhoudt dat we eigenlijk niet NU leven. We zijn bezig met het herkauwen van wat al is gebeurd of we zijn ons aan het verbeelden met de ervaring die we vanuit het verleden hebben wat er misschien wel kan gaan gebeuren. Als je dit leest begrijp je waarschijnlijk dat beiden niet helpeb aan een mindfulness gevoel.

Je bent waar je aandacht is, waar je gedachten zijn. Fijn dus om je gedachten in het hier en nu (thuis) te houden. Hoe vaak gebeurt het niet dat je thuis bent, maar met je gedachten al op je werk. Op een zondagavond bijvoorbeeld. Of dat je op je werkt bent en met je gedachten al op de sportschool. Of je vraagt je op je werk af of je het huis hebt afgesloten of je denkt aan je kinderen of je liefde…. Of je staat onder de douche en ben je in gedachten al in de auto op weg naar je werk…

We zijn vaak met onze gedachten in het verleden of in de toekomst. Heerlijk mijmeren over mooie gebeurtenissen of juist gefrustreerd en onrustig door het denken aan een vervelende gebeurtenis. De heerlijke voorpret voor een vakantie naar een warm zonnig oord of gestrest zijn over iets wat je nog moet doen en waar je ontzettend tegen op ziet. Zonde van je mooie, waardevolle en duurzame energie. Mijmeringen en voorpret komen minder vaak voor dan frustratie en angst. Wil je toch naar het verleden of de toekomst reizen, kies dan voor prettige en gezonde gedachten!

Vergelijkbare berichten