het kleine bewuste en grote onbewuste mind, WerkZen

Het kleine bewuste en het grote onbewuste

Het kleine bewuste en de grote onbewuste mind. Weet je dat je 10% bewust bent van wat er is en dus 90% niet bewust bent van wat er is? Het gebied van het (nog) niet bewust weten. Dus eigenlijk weet je 90% niet. 10% is dat wat je waarneemt met je zintuigen in je hoofd…

het kleine bewuste en grote onbewuste mind, WerkZen

Het kleine bewuste en de grote onbewuste mind. Weet je dat je 10% bewust bent van wat er is en dus 90% niet bewust bent van wat er is? Het gebied van het (nog) niet bewust weten. Dus eigenlijk weet je 90% niet.

10% is dat wat je waarneemt met je zintuigen in je hoofd en daar heb je dan weer gedachten over. Zo blijf je ‘hangen’ in je hoofd.

90% is dat wat je lichaam onbewust waarneemt en op reageert. Er is aangetoond dat je hart al sneller klopt voordat je je bewust bent dat je in gevaar bent. En zo heb je vast wel eens wat aan je water gevoeld. Deze signalen begrijpt je hoofd veelal niet of kan het niet verklaren.

Wat dé waarheid is, kun je dus eigenlijk niet weten. Het is al een zoek- en vind-tocht om je eigen waarheid te ontdekken. Jouw lichaam is zoveel meer wijzer dan je hoofd. Jouw eigen waarheid, innerlijk weten vind je IN jou. Veelal door te verstillen en te luisteren naar de signalen van je lichaam. Je lichaam communiceert de hele dag. Veelal zijn we zo druk bezig met het zoeken van de waarheid BUITEN onszelf en luisteren we naar de waarheid van anderen en de media, zodat we grotendeels leven en waarnemen met ons hoofd en dus ons lichaam niet horen.

Totdat je lichaam je ergens een halt toeroept. Als je dan nog niet luistert, is er grote kans dat je uit balans raakt en een gedwongen pas op de plaats moet nemen om willens en wetens te luisteren naar je lichaam. Je zwikt bijvoorbeeld je enkel, wordt ziek, depressief, raakt betrokken bij een ongeluk of krijgt te maken met een tegenslag in welke vorm dan ook. Hier is het spreekwoord van toepassing “Wie niet horen wil moet voelen” met andere woorden als je de adviezen van je lichaam niet hoort zal je lichaam het je op een andere manier duidelijk maken.

Vergelijkbare berichten