Ont-Moeten WerkZen

Ont-Moeten

Is het niet leuk dat wanneer je in het weekend vrij bent, je dan ook echt kunt ontspannen en genieten? Door veel te werken en altijd bereikbaar te zijn, is het soms mogelijk dat wanneer je niks hoeft je nog steeds een opgejaagd gevoel hebt. Maar wat als je wanneer je voordat je vrij bent…

Is het niet leuk dat wanneer je in het weekend vrij bent, je dan ook echt kunt ontspannen en genieten?

Door veel te werken en altijd bereikbaar te zijn, is het soms mogelijk dat wanneer je niks hoeft je nog steeds een opgejaagd gevoel hebt. Maar wat als je wanneer je voordat je vrij bent er al naar toe kunt werken door verdeelt over de dag even te Ont – Moeten.

‘Wat bedoel je met ontmoeten?’, zul je zeggen. Ont-Moeten is het tegenovergestelde van Moeten. Bijvoorbeeld even gaan zitten en om je heen kijken. Neem de tijd om waar te nemen wat er om je heen gebeurt. Dat er bloemen in bloei staan. Dat er iets moois voorbijloopt of -rijdt. Dat het mooi weer is, en dan zonder oordeel als het regent ;-). Neem waar met al je zintuigen. Bekijk het leven waarin je zit zonder alleen maar vooruit te rennen waardoor je niet eens opmerkt wat erom je heen gebeurt.

Schrijf eens op je spiegel, je computer, je koelkast, je hand het woord Ont-Moeten zodat je er af en toe aan herinnerd wordt. Je zult merken dat wanneer je dit toepast, je je veel rustiger en relaxter zult voelen als je vrij bent en even niks Moet. Dan kun je met volle teugen genieten van het Ont-Moeten.

Door te Ont-Moeten bespaar je jezelf ook eventuele stress of zelfs een Burnout

Vergelijkbare berichten