Durf jij zichtbaar te zijn

Durf jij zichtbaar te zijn?

Durf jij zichtbaar te zijn? En zo ja, wat durf je dan van jezelf te laten zien? Het zijn vaak de mooie kanten van onszelf die anderen mogen zien. Tenminste dat wat wij mooi vinden of denken dat de ander mooi van of aan ons vindt. Vooral de successen worden getoond en gedeeld. Ook de…

Durf jij zichtbaar te zijn? En zo ja, wat durf je dan van jezelf te laten zien? Het zijn vaak de mooie kanten van onszelf die anderen mogen zien. Tenminste dat wat wij mooi vinden of denken dat de ander mooi van of aan ons vindt. Vooral de successen worden getoond en gedeeld. Ook de positieve gedachten, gelukkige gebeurtenissen en winsten laten we graag zien.

In wezen laten we echter één kant van ons zien. In hoeverre is dat de werkelijkheid? Dit beeld is incompleet. Juist ook door de andere kant te laten zien, zijn we geloofwaardiger. Juist het delen van struggelingen, geven (h)erkenning en zijn daarmee inspirerend voor anderen. De wereld struggelt en het zou gek zijn als wij niet mee struggelen. Dat zou impliceren dat we ongevoelig zijn. Waar ben je zichtbaar in dat wat er binnenin jou leeft? We zijn het grootste deel van de dag bezig met de buitenwereld. En dan steken we veel energie in het fixen, veranderen of (ver)oordelen van die buitenwereld. We zetten deze graag naar onze hand en laten graag zien dat wij ons mannetje en vrouwtje staan. We zijn niet klein te krijgen, wat er ook om ons heen gebeurt. Is dat werkelijk zo? Worden we niet geraakt door dat wat er buiten ons gebeurt? Gaat het altijd goed en hebben we alles onder controle? Is het altijd mooi weer in ons leven? In hoeverre durven we echt te zien en echt te voelen? Wanneer zijn we geneigd weg te kijken van wat er allemaal gebeurt? Kijken we dan weg van iemands hel of iemands hemel? Weet dat dit wat over jouzelf zegt. Door weg te kijken van de buitenwereld, kijk je weg van je zelf. Door de buitenwereld onzichtbaar te maken, maak je jezelf onzichtbaar.

Wat hebben we te verbergen of te vrezen als we ons volledig laten zien? Volledig als mens in onze puurheid. Puurheid is vaak rauw en ongemakkelijk. Dit kunnen we alleen maar laten zien als we werkelijk in contact staan met onszelf. Vanuit echt contact met jezelf, kun je jezelf zien en jezelf aan de buitenwereld laten zien. Durf jij echt en volledig zichtbaar te zijn?

Het mooie van volledig zichtbaar zijn, is dat de ander jou ook volledig ziet en het contact authentiek is. Durf jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *