ben je voor of ben je tegen, alles wat je aandacht geeft dat groeit-werkzen-pitenpuur.nl

Ben je voor of ben je tegen

Ben je voor of ben je tegen? Wat je aandacht geeft, breidt zich uit. Dit is inmiddels een algemeen weten. Het toepassen in je ondernemerschap of leven is een ander verhaal. Zo zijn we veelal geneigd iets aandacht te geven wat we NIET willen. Denk aan alle protesten die we als mens voeren. Anti-terreur, anti-drugs…

Ben je voor of ben je tegen? Wat je aandacht geeft, breidt zich uit. Dit is inmiddels een algemeen weten. Het toepassen in je ondernemerschap of leven is een ander verhaal.

Zo zijn we veelal geneigd iets aandacht te geven wat we NIET willen. Denk aan alle protesten die we als mens voeren. Anti-terreur, anti-drugs en anti-klimaat acties. We zijn TEGEN oorlog, TEGEN zwarte piet, TEGEN …….

We weten veelal ook wat we NIET willen. We willen geen verlies maken, niet ziek zijn, niet te laat zijn, niet op dieet. Vraag iemand wat hij/zij wil eten en je krijgt veelal te horen wat die persoon niet lust. En als we wel weten wat we willen, is het veelal ‘ingekapseld’ in iets wat we niet willen. Zo willen we een laag arbeidsverzuim en anti-stress tools.

Moeder Theresa liep bewust niet mee in protesten tegen de oorlog. Ze deed wel mee met acties voor vrede. Merk je al op dat dit wat anders doet in de energie? Het is van groot belang om je aandacht te richten op datgene wat je WEL wilt of wenst! En zeker wanneer je een organisatie (bege)leidt. Je wilt als manager niet je aandacht richten op het verlagen van ziekteverzuim. Wel op het verhogen van de vitaliteit van je medewerkers. Hoezo anti-stress of stress verminderende workshops aanbieden? Je wilt motivatie trainingen initiëren. Benadrukken dat medewerkers niet te laat mogen komen, geeft een andere werksfeer of cultuur dan medewerkers laten weten dat op tijd zijn gewenst is. Zo werkt (be)lonen ook meer dan (af)straffen.

“Ben je voor of ben je tegen” is dus belangrijk om je bewust van te zijn. Als je weet wat voor invloed het kan hebben op je welzijn. Wij nodigen je uit om met heel je wezen ergens VOOR te zijn. En daarbij uit te spreken, te implementeren en te creëren wat je WEL wilt!

Do it the American way: do it bold!

Weg met die bescheidenheid, verwelkom gewenste helderheid!

Vergelijkbare berichten